ZETApress

hírportál

Korán kell elkezdeni!

Diákújságíró, diákriporter immár másodszor kerestetik! Magyarországon, egyedülálló módon a 2009/2010-es tanévben is tehetséges diákok együttműködésével kerülnek cikkek, beszámolók az OTP Fáy András Alapítvány honlapjára. A diákújságírók környezetük történéseiről, valamint fontos szemléletformáló kérdésekről tudósítanak egy éven keresztül ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Második alkalommal kerül meghirdetésre a Diákújságíró, diákriporter kerestetik! ? pályázat. Alapítványunk tehetséges diákoknak ad egyéves újságírói, riporteri ösztöndíjat, melynek értelmében a nyertesek fogják készíteni az Alapítvány honlapjára kerülő cikkeket, videókat.

A pályázó diákoknak a kiírás alapján egy esszét kell írniuk és/vagy egy kisfilmet kell forgatniuk gazdaság, karrier, takarékosság témakörben, tovább egy interjút kell elkészíteniük egy szűkebb vagy tágabb környezetükben élő vállalkozóval, gazdasági szakemberrel. A beérkező pályaművek elbírálása során kerülnek kiválasztásra az ösztöndíjasok.

Az OTP Fáy András Alapítvány e pályázattal kívánja elősegíteni, hogy a tehetséges diákok megjelenési lehetőséget kapjanak, valamint kortársaikat tájékoztathassák az őket érdeklő témákban. Az alapítvány 1992-ben alakult. Célja a pénzügyi- és gazdasági ismeretek terjesztése középiskolás diákok körében. Az Alapítvány pályázati rendszerben működik, minden esetben a kuratórium dönt az éves pályázatok témájáról és annak feltételeiről. További információt pályázatukról és tevékenységükről oldalukon olvashatunk, vagy a (06-1) 486-6195 telefonszámon kérhetünk.

Szóljon hozzá!