ZETApress

hírportál

Jogi verseny és activity Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem ÁJTK Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszéke, valamint az SZTE ÁJK Karrier Iroda szervezésében, április 22-én, szerdán délután 2 órakor Polgári Jogi Jogesetmegoldó Verseny kezdődik. A verseny a 2009/2010-es tanévben, Debrecenben tartandó országos verseny helyi fordulóját képezi ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A résztvevők a verseny alkalmával egy polgári jogi jogesetet kapnak, amelyet (sorsolás útján) vagy az alperesi, vagy a felperesi pozíciót képviselve kell megoldaniuk. A felkészülést követően a versenyzőknek a zsűri előtt kell prezentálniuk (tárgyalás-szerűen) a jogesetet.

A hallgatók jogesetmegoldásait szakmai zsűri bírálja el. Az értékelés szempontjai többek között a releváns polgári jogi szabályok azonosítása, azok megfelelő alkalmazása, továbbá az érvelési készség. A zsűri a versenyzőket egyénileg pontozza, és mind az alperesi, mind a felperesi pozíciót illetően eredményhirdetésre kerül sor. A verseny helyszíne az SZTE ÁJTK Tisza Lajos körúti Szimulációs terme.

Egy nappal korábban, április 21-én, kedden délután 3-kor Polgári Jogi Activity Versenyt tartanak a Tisza Lajos körúton. A versenyen jogász szakos hallgatók által alkotott háromfős csapatok mérik össze játékos formában a tudásukat. A klasszikus activity szabályai szerint, de jogi témakörökben megfogalmazott feladványokat kell időre megfejteniük. A leggyorsabb és legeredményesebb csapat tovább jut az országos megmérettetésre.

Szóljon hozzá!