ZETApress

hírportál

Pannon Tehetségpont

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottságának döntése értelmében megalakult a Pannon Egyetem Regionális Tehetségpont ? tudtuk meg Garay Tóth Jánostól.

A Pannon Egyetem aktív tehetséggondozó tevékenységet folytat, mind a hallgatói, mind a középiskolások számára egyedülálló lehetőséget kínál a szakmai fejlődésre, a pedagógusok munkáját pedig tehetségfejlesztési továbbképzésekkel is segíti. A tehetséggondozó tevékenység együttműködés formájában valósul meg a diákok és tanárok, középiskola és egyetem, valamint az ipari partnerek között.

A Pannon Egyetem szinte minden tudományterületen szervez előadásokat, versenyeket az ismeretek szélesítésére, fórumokat a saját kutatómunka bemutatására középiskolásoknak. Az egyetem hallgatói számára az intézményi tudományos diákköri, valamint a szakkollégiumi tevékenység lehetőséget biztosít az egyéni érdeklődés kiteljesedésére, az elméleti és gyakorlati ismeretek, tapasztalatok megszerzésére.

A Regionális Tehetségponttá válás további teret biztosít hálózati együttműködéseknek a tehetséggondozás területén is. A Közép-dunántúli Régióban, hálózati formában való együttműködés keretén belül tudományos előadások, ismeretterjesztő fórumok és műhelyfoglalkozások során a tervek szerint tovább bővül a Pannon Egyetem bázisiskola- hálózata.

Közművelődési intézmények, hazai és nemzetközi kutatóműhelyek bevonásával tervezik a tehetségfejlesztési és tehetség-tanácsadási tevékenység bővítését, tudományterületek szerint felsőoktatás-pedagógiai programokat dolgoznak majd ki. A Regionális Tehetségpont további tervei között szerepel a tematikus szakkollégiumok számának bővítése, a kapcsolódó digitális fórumok továbbfejlesztése, az egyéni tutoriális foglalkozások rendszerszerűvé tétele munkatervek alapján és a szélesebb körű tehetségazonosítás, továbbá kezdeményezni és szervezni fogja a Veszprém megyei Tehetség Tanács megalakítását.

Szóljon hozzá!