ZETApress

hírportál

Nagykereszt Gyurcsánynak

Miniszterelnökünk hivatalában fogadta Fra? Matthew Festinget, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterét, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségekre érkezett hazánkba. A szervezet vezetője a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak nyújtott következetes és kiemelt kormányzati támogatás elismeréseként a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykeresztjét adományozta Gyurcsány Ferencnek ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

A találkozón a kormányfő köszönetet mondott a Szuverén Máltai Lovagrend szociális-humanitárius tevékenységéért, amit a szervezet a rendszerváltás idején hazánkban és a régióban kifejtett, külön kiemelve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mással nem pótolható intézményrendszerének kialakításához és áldozatos munkájához nyújtott hatékony segítséget.

Fra? Matthew Festing nagymester, méltatva a Magyar Köztársaság Kormánya által a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak nyújtott következetes és kiemelt támogatást, a szervezet civilek számára adományozható legmagasabb elismerését, a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykeresztjét adományozta Gyurcsány Ferencnek.

A szerb külügyér is megérkezett

A kormányfő hétfőn hivatalában fogadta Vuk Jeremics szerb külügyminisztert. Megbeszélésükön a vendég tolmácsolta a szerb elnök köszönetét a januári gázellátási krízis során nyújtott önzetlen magyar segítségért. A találkozón az energetikai kérdések megvitatása mellett a felek áttekintették a szerb európai integrációs folyamat előrehaladását is, amelyhez Gyurcsány Ferenc további magyar támogatást ígért.

A kormányfő egyúttal kifejezte az egész magyar társadalom mély megrendülését a hétvégi, veszprémi tragédia kapcsán, amelynek egyik sérültje Zarko Sesum, a nemzetközi szinten is elismert szerb kézilabdázó. Öröm az ürömben, hogy a két vélt elkövetőt ? Raffael Sándort és Németh Győzőt ? Ausztriában már vasárnap elfogták, harmadik társukat ? Sztojka Ivánt ? még körözik. Jeremics találkozott magyar kolléganőjével, Göncz Kingával is. Határozottan cáfolta, hogy szerb szabadcsapatok vérbosszúra készülnek, mert ilyenek náluk nem is léteznek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Előkerült Sztojka is

Szóljon hozzá!