ZETApress

hírportál

BÚÉK 2012!

Megint eltelt egy év, holnap újabbra ébredünk. Az élet most nem áll le már kora délután úgy, ahogy Szenteste történt. Ma este a színházak is, mozik is játszanak, a szórakozóhelyek holnap hajnalig nyitva tartanak. A szupermarketek viszont ma este bezárnak, s csak hétfő reggel fogadják újra vásárlóikat.

A SYMA Csarnokban este Fenyő-ünnep lesz: Fenyő Miklós idén először a tőle megszokott karácsonyi időpont helyett Szilveszterkor koncertezik. S hogy miért éppen ma? ? Mert a két ünnep között mások bérelték ki a Papp László Budapest Sportarénát: Kedden a Neoton Família, szerdán a 30 éves KFT, csütörtökön Zorán, tegnap meg a 65 éves Demjén Ferenc állt rajongói elé. Holnap este Mága Zoltán újévi koncertjén vigadhatunk.

Tegnap az Országgyűlés még javában törvénykezett. Mivel holnap lép hatályba az április 18-án elfogadott, Húsvéthétfőn kihirdetett Alkotmányunk, számos átmeneti rendelkezést kellett ehhez megalkotniuk. Az egyharmadnál is kevesebb ellenzék az alkotmányozásban sem vett részt, így a tegnapi ülésről is hiányoztak. Tettük csak szimbolikus volt, hiszen a kétharmados törvények elfogadásához nélkülük is elég volt a kormányoldal igenje.

Az ellenzékiek tegnap a Parlamenten kívül politizáltak. Többen közülük Óbudára, az MTVA Kunigunda utcai Székházához mentek, hogy a hírhamisítás ellen éhségsztrájkolókat jelenlétükkel is támogassák. A tisztességes közmédiáért harcolók ma este 6 órára a Kossuth térre várják azokat, akik csatlakoznának a Tiszta Kezek Mozgalomhoz. A MÚOSZ Elnöksége felkéri tagjait, hogy akik elfogadják a demonstrálók szándékát, akik számára fontos a sajtószabadság eszméje, a véleménynyilvánítás joga és a média sokszínűsége, és akik még megtehetik, jelenlétükkel is fejezzék ki támogatásukat, szolidaritásukat és egyetértésüket!

A média ma is dolgozik, jobbnál-jobb műsorok lesznek a képernyőn. Köztársasági elnökünk éjfél után mondja el a köszöntőjét a közszolgálati csatornákon. Gondolnak az addigra elalvókra és a berúgókra is, ezért másnap az m1-en és a kereskedelmi adókon többször is megismétlik gondolatait. Mi nem várunk a köszöntéssel éjfélig: Minden kedves olvasónknak békés, boldog újesztendőt kívánunk!

Szóljon hozzá!