ZETApress

hírportál

Kismamák és -papák Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítse a kismamák gyermek melletti tanulási lehetőségeit. Az intézmény ezért ? az előző évekhez hasonlóan ? 2009-ben is 30 százalékos kedvezményt biztosít a távoktatásos, illetve levelező képzéseken résztvevő költségtérítéses kismama-hallgatók számára ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Mindez jelentős anyagi terhet vesz le a karra jelentkező fiatal szülő válláról, hiszen egy átlagos szak önköltségeit tekintve félévente csaknem hetvenezer forinttal kell kevesebbet fizetnie. Ráadásul a kedvezményt nem csak az anyukák, hanem a kicsivel otthon maradó apukák is igénybe vehetik, mint ahogy erre a tavalyi évben is volt példa az egyetemen.

További segítséget jelent a távoktatásban résztvevők számára, hogy a Gazdaságtudományi Kar ? szem előtt tartva kismamabarát céljait ? innovatív módszertani megoldásként lehetővé teszi a Skype használatát, illetve kifejlesztette az úgynevezett CooSpace programot. A kar elektronikus oktatási rendszere olyan virtuális teret biztosít a hallgatók számára, mely alkalmazkodik az egyéni igényekhez, így a mamák vagy a papák tetszőleges időben tölthetik le az előadások anyagát, bármikor online konzultálhatnak tanáraikkal és csoporttársaikkal, valamint a tanulás és a vizsgázás ütemét is maguk szabhatják meg.

Szóljon hozzá!