ZETApress

hírportál

Kizárták a hívatlanokat!

A napokban tartotta sajtótájékoztatóját az Édességgyártók Szövetsége. Mivel nem hívtak meg, el sem mentem, mégis bejelentkezett valaki a nevemben. Szerencsére nem engedték be, s az előzetesen ismertetett ? és telefonon egymás közt terjesztett ? helyszínt is időben megváltoztatták.

A Kertész utcába meghirdetett hely ? a Szimpla Kávézó ? zárva volt, ezért a nevünkben és tudtom nélkül érkező érdeklődő felhívta a főtitkárt. Megtudta tőle, hogy a rendezvény a Kazinczy utcában épp most kezdődik, de kár is odamennie, mert hívatlanul amúgy sem engedik be. Mégis odament, s addigra már többen is megérkeztek. A későn jövő hívatlan vendégeket mégsem engedték be. Csak kívülről hallgathatták a sajtótájékoztatót, mert a tér nyitott volt, de odakinn sem csomag, sem étel-ital nem várta őket.

Közben az is kiderült, hogy csak azok kaptak az előző este a címváltozásról értesítést, akik részt vehettek a sajtótájékoztatón, a hívatlanoknak viszont direkt nem szóltak. Mégis megtudták egymástól, és a sajtószabadságuk védelmében ? mármint a potyaszendvicsekhez jutási szabadságuk okán ? több mint egyórás késéssel is odamentek. Kár volt megtenniük, mert akkor sem léphettek a terembe. A hívatlanokra, az oda nem illőkre a többi kolléga előtt szóltak rá a regisztrációs asztaltól. Sajnos, így is volt, aki a beengedettek közül két ajándékcsomaggal távozott, másoknak viszont épp miattuk nem jutott egy sem.

Csak üdvözülni tudjuk az édességgyártók szigorú fellépését, annak pedig külön örülünk, ha a portálunk nevében eljárókat elkergetik! Szeptember elsejétől csak azokról az eseményekről írunk, ahová meghívnak és elmegyek, mert elegem van azokból, akik a nevemben járnak el vendégeskedni anélkül, hogy előtte tudnék róla! (Sokszor utána is csak akkor tudom meg, ha a szervezők kérik a megjelent cikk linkjét.) Mint a médiaajánlónkból is kiderül, a lapra hivatkozó ingyenélőkért felelősséget többé nem vállalok!

Szóljon hozzá!