ZETApress

hírportál

Borház az Országháznál

A Vinopolis ? a hazánkban egyedülálló méretekkel és komplex szolgáltatáskínálattal rendelkező, borokra, párlatokra szakosodott intézmény ? hamarosan megnyitja kapuit a Parlament közelében, a Falk Miksa utcában. A házat tegnap este mutatták meg a sajtónak és a borbarátoknak.

Az európai nagyvárosok közkedvelt borászati rendezvényközpontjaihoz hasonló első budapesti Vinopolisban ? hazánk összes borvidéke mellett ? 15 külföldi bornagyhatalom jelentősebb bortermelői is bemutatkoznak. Az üzlethelyiség felső szintjén kap helyet a borbár és a magyar borkínálat, emellett lehetőség nyílik mesterkurzusok, fogadások és céges rendezvények megszervezésére. A borbárban kéthetente változó, 100 kóstolható tételt tartalmazó kínálattal várják a vendégeket, a borboltban pedig ezerféle bor kapható.

Az alsó szinten kap helyet a világ párlat- és bortermelését bemutató interaktív kiállítás, ahol információs táblák segítik az eligazodást a világ termelőhelyei között; így a látogatók egy igazi utazáson vehetnek részt, ahol az installációk segítségével több nyelven kaphatnak információt, vagy akár kérdezhetnek is a sommelier-től.

Az érdeklődők pár óra alatt kényelmesen bejárhatnak minden kontinenst, borokat kóstolhatnak a világ bármely pontjáról, majd vásárolhatnak, esetleg meg is rendelhetik őket. A Vinopolisban helyet kap egy WSET-akkreditációval rendelkező oktatási központ, ahol tréningeket, szakmai továbbképzéseket, mesterkurzusokat, konferenciákat és borértő képzéseket tartanak majd, elismert hazai és külföldi előadók közreműködésével.

Szóljon hozzá!