ZETApress

hírportál

Lavina Pesterzsébeten

Budapestre érkezett az Élelmiszer-lavina. Ma délután 72 rászoruló jutott alapvető élelmiszercsomaghoz az Élelmiszer-lavina program jóvoltából Pesterzsébeten, a Török Flóris utcai élelmiszerosztáson.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta által immár negyedik alkalommal útjára indított kezdeményezés keretében idén 25 millió forintértékű tartós élelmiszer gyűlt össze a hazai rászorulók javára. Az élelmiszercsomagokat az Anyaoltalmazó Alapítvány Családok Átmeneti Otthonának lakói kapták.

A szétosztást az alapítvány dolgozói végzik. A csomagban lisztet, krumplit kaptak a rászoruló édesanyák. ? Sajnos évről évre nő azok száma, akiknek a legalapvetőbb élelmiszerek előteremtése is problémát jelent. A jelentős munkanélküliség miatt számos család él egyik napról a másikra. Nekik óriási segítséget jelentenek a segélyakciók, kicsit megkönnyítve ezzel a küzdelmes hétköznapokat ? mondta el az akció kapcsán Nagy Ágnes, az alapítvány vezető-helyettese.

Az Élelmiszer-lavina programot négy évvel ezelőtt hívta életre a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta. A kezdeményezés keretében a Syngenta által felajánlott tízmillió forint értékű vetőmagból és növényvédő szerből hazai élelmiszer-ipari feldolgozók bevonásával élelmiszert állítanak elő. A feldolgozásban részt vevő cégek szintén hozzátesznek az adományhoz, amely végül az eredeti mintegy két és félszeresére duzzadt.

A programhoz idén a Borbás-ker Kft, a Detki Keksz Kft, a dunaegyházi Haladás Mezőgazdasági Zrt, a Jászföld Zrt, az NT Agro Kft, az NT Kft, és a Szatmári Malom Kft. csatlakozott. A végül 25 millió forint értékűre nőtt ?lavinának? köszönhetően összesen 73 tonna élelmiszer gyűlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárában. Az adományokból nyolcezer élelmiszercsomag készült, amelyeket partnerszervezetein keresztül juttat el a szervezet a rászorulókhoz.

Az Élelmiszer-lavina híven tükrözi a Syngenta által képviselt értékeket és méltó az élelmiszer-termelésben világszerte betöltött fontos szerepéhez. Örömünkre szolgál, hogy a program mögött állhatunk, amely immár négy éve sikerrel támogatja a hazai rászorulókat és erre ösztönöz más vállalatokat is ? mondta el a program kapcsán Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezetője.

Szóljon hozzá!