ZETApress

hírportál

Tehetségkutató fiataloknak

A Magyar Innovációs Szövetség 21. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a NEFMI és a Duna Televízió közreműködésével, ma délben, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Konferenciatermében, a Tudomány Napja alkalmából.

Az eseményt Dr. Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke, mint a verseny zsűrielnök-helyettese és egyben támogatója nyitotta meg. Ezután Dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a MISZ tiszteletbeli elnöke ismertette az idei verseny feltételeit. A 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen egyénileg vagy kétfős csapatokban indulhatnak az 1991. október 1. és 1998. augusztus 31. között született, Magyarországon tanuló vagy végzett fiatalok.

A pályázaton részt vehetnek határon túli magyar fiatalok is. A nyertesek pénzjutalmat kapnak (a díjalap közel két és félmillió forint), ill. többletpontot a műszaki, természettudományos egyetemi, főiskolai karokon. A legjobb, maximum három pályázat pedig részt vehet 2012. szeptember 21-26. között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, Pozsonyban. A hazai verseny első beadási határideje 2012. január 9-e, hétfő, amikorra legfeljebb két oldalban kell ismertetni a megoldandó természettudományos, műszaki problémára irányuló ötletet. A részletes felhívás idekattintva olvasható.

A rendezvényen bemutatkoztak az idén rendezett nemzetközi versenyeken sikeresen szerepelt magyar fiatalok: Böröczki Zoltán, a houstoni I-SWEEP fenntarthatósági olimpia bronzérmese, Ócsvári Áron, az idei Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1. helyezettje, Biró Enikő, a Swiss Talent Forum résztvevője és Orgován József, a Google idei különdíjasa. A szakmai program Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter előadásával folytatódott, aki a NEFMI, a verseny társzervezőjének vezetőjeként köszöntötte a résztvevőket. Végezetül Daru Gábor intendáns a verseny fő médiatámogatójának, a Duna Televíziónak képviselőjeként mondott köszöntőt.

Szóljon hozzá!