ZETApress

hírportál

Ösztöndíjas informatikus

Újabb diák végzett az MKB Bank Ösztöndíjprogramban ? tudtuk meg ma délben az MKB Bank Váci utcai Székházának Tükörtermében. Az ünnepségen részt vettek a meghívott MKB-ösztöndíjas gyermekek is. Fotóink Gordon eszter felvételei.

Az ELTE programtervező informatikusi karán szerzett diplomát az MKB Bank Ösztöndíjprogramjának idei végzőse. Vele tizenötre emelkedett azok száma, akik az egészen a felsőfokú tanulmányok befejezéséig járó MKB ösztöndíj segítségével jutottak felsőfokú képesítéshez vagy szakmához.

Az MKB Bank 1997 óta működteti a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezését, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal (NGYSZ) karöltve. Ez idő alatt már tizenöten fejezték be sikeresen felsőfokú tanulmányaikat, a bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének alappillérét jelentő MKB-ösztöndíj révén.

Minden tanévben száz, kiemelkedő szellemi képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú jogosult a támogatásra. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója. Az idén végzett informatikus, a programból az elvártnál alacsonyabb tanulmányi átlag miatt kiesők, valamint egy, az érettségit követően tanulmányait nem folytató diák helyét pályázat útján töltik be. A megüresedett pozíciókra az idén százszoros volt a túljelentkezés ? közölte Edvi Péter, az NGYSZ elnöke.

Hiszünk a hosszú távú, a kisgyerekkortól a felsőfokú tanulmányok végéig tartó együttműködésben. A végzettek táborának folyamatos bővülése azt bizonyítja, hogy tartjuk a szavunkat ? fogalmazott Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója. A másfél évtizede futó kezdeményezés révén az első ösztöndíjas még 2007-ben vehette át a diplomáját. A bank és az NGYSZ tanszer- és étkeztetési támogatást, továbbá kulturális programok szervezését is magába foglaló együttműködésének az MKB Bank Ösztöndíjprogram a központi eleme.

Szóljon hozzá!