ZETApress

hírportál

Kész a vízibirodalom

Tegnap átadják Európa második legnagyobb fürdőkomplexumát Újpesten! A 17 milliárd forintos Aquaworld Vízibirodalom a nemrég átadott északi M0-s Duna-híd ? a Megyeri híd ? pesti hídfője mellett épült meg. A monumentális aquapark látványosságai és űrkorszaki technológiája alapján a világon egyedülálló, és az ország új turisztikai szimbóluma lett ? láthattuk a tegnapi sajtóbemutatón. A tervekről már tavaly januárban beszámoltunk.

A nagyközönség ma délelőtt 10 órától vehette birtokba az új budapesti élményfürdő medencéit. A hétemelet magasságú, űrtechnológiával megépített épületegyüttest óriási kupola fedi. Két cellában meleg levegő áramlik benne, tökéletesen áttetsző és az UV sugárzás ellen is védelmet nyújt. Változó belső nyomással működik, amelyet az időjárási viszonyoknak megfelelően szenzorok vezérelnek. Ezt a technológiát alkalmazták a 2005-ben megnyitott, hetvenezer fő kapacitású müncheni Allianz Aréna befedésénél, de hasonlót terveztek a 2008-as pekingi olimpia úszócsarnokának borítására is.

A kupola alatt található hatalmas élménymedencét fekvő és ülő masszázsokkal, nyakzuhannyal, sodrófolyosóval szerelték fel. A hat emelet magasságból induló csúszdákhoz lift szállítja a fürdővendégeket. A fedett csarnokban hullámfürdő, egy 180 méter hosszú hegyi folyó, és szörfmedence is épül. S felépült a szomszédban a Ramada Resort Budapest is, mely hétfőn nyitja meg kapuit.

A kupolák alatti, télen-nyáron működő kiúszó-medencékkel rendelkező fürdővilág nyáron parkosított stranddal is kinyílik a vendégek előtt. A parkban kerti pavilonok, játszóházak, grillkonyha, szabadtéri fittness-részlegek is megtalálhatók lesznek, a kerti tó fölött átívelő hídra vezető sétányról pedig a vízparti élővilág is elénk tárul majd. A sportot kedvelők számára squash-pályák, teniszpályák, röplabdapályák állnak rendelkezésre. További információk honlapjukon olvashatók.

Szóljon hozzá!