ZETApress

hírportál

Egyetemi nyílt nap Szegeden

Az orvostudománytól a zeneművészetig ? kitárja kapuit a Szegedi Tudományegyetem. Az előző évek sikeres tapasztalataiból kiindulva a Szegedi Tudományegyetem december 4-én idén is megrendezi az ország egyik legszélesebb spektrumú egyetemi nyílt napját ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az egyetem összes karának képzési kínálatát felvonultató Összevont Egyetemi Nyílt Napon a középiskolás diákok közvetlenül ismerhetik meg az ország egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézményének több mint kétszáz szakja által kínált lehetőségeket és a szegedi egyetemista lét további előnyeit.

December 4-én az Összevont Egyetemi Nyílt Nap alkalmával a Szegedi Tudományegyetem magas színvonalú képzéseket kínáló portfóliója kerül bemutatásra az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. A rendezvény célja, hogy a továbbtanulni vágyó fiatalok, a középiskolai vezetők, osztályfőnökök és tanárok első kézből tájékozódhassanak az egyetemet és a továbbtanulást érintő legfontosabb kérdésekről.

Az egész napos eseményen az egyetem mind a tizenkét kara képviselteti magát, így az érdeklődőknek rendkívül széles spektrumon ? az orvostudománytól a zeneművészetig, a matematikától az andragógiáig ? nyílik lehetőségük arra, hogy az óránként induló kari bemutatkozásokon az általuk kiválasztott szakról vagy képzésről informálódjon. A diákok közvetlenül ismerhetik meg a szegedi egyetemista lét lehetőségeit, találkozhatnak a leendő szakjukra járó egyetemi hallgatókkal, oktatókat ismerhetnek meg, és hasznos információkat tudhatnak meg az intézmény mesterképzéseiről.

A délben kezdődő összevont felvételi tájékoztató során Szabó Gábor professzor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszönti a vendégeket, majd Pukánszky Béla professzor, oktatási rektor-helyettes a jövő tanév felvételi sajátosságait mutatja be a középiskolai tanárok és pályaválasztási tanácsadók számára. Az egyetemi lehetőségek ismertetése mellett az Országos Felsőoktatási Információs Központ tájékoztatójára is sor kerül. A rendezvény december 4-én reggel 9 órától délután 4 óráig folyamatosan várja az érdeklődőket. További információk itt olvashatók.

Szóljon hozzá!