ZETApress

hírportál

Bringával a Szigetre is!

A Magyar Kerékpáros-klub ingyenes, őrzött kerékpártárolóval várja a fesztiválozókat. A Magyar Kerékpáros-klub 2010 óta üzemelteti az egyszerre ezer kerékpár befogadására alkalmas, éjjel-nappal nyitva tartó, ingyenes és őrzött kerékpártárolóját a Szigeten ? tudtuk meg Myat Kornéltól.

Tavaly a fesztivál ideje alatt közel ötezer fesztiválozó kerékpárjára vigyáztak a szervezet önkéntesei, akik idén még több bringával érkezőre számítanak. A fesztivál kerékpárral a K-hídon és az Árpád-híd közelében található H-hídon közelíthető meg. Éjszaka az autóforgalom és a megfelelő közvilágítás hiánya miatt a H-híd használatát nem javasoljuk. A kerékpártároló idén is a megszokott helyen, az olasz kempinggel szemben található.

A kerékpármegőrzőt a Magyar Kerékpáros-klub 18 önkéntese napi hatórás váltásban üzemelteti. A tároló működése leginkább egy ruhatárhoz hasonlít. Belépéskor egy bilétát kap a kerékpár és annak gazdája is, emellett az ott dolgozók rögzítik a kerékpárral érkező karszalagszámát és a kerékpár adatait is (típus, szín, felirat). Távozáskor a biléta mellett ezeket is szigorúan ellenőrzik. A megőrző biztonságáról a fesztivál biztonsági személyzete is gondoskodik.

A szolgáltatás teljesen ingyenes, mert a fesztivál szervezői és a Magyar Kerékpáros-klub véleménye szerint is fontos a fesztiválok kerékpárral való megközelítésének támogatása ingyenes, kerékpáros-barát szolgáltatások biztosításával. Fesztiválozz kerékpárral! Mi megőrizzük, amíg te bulizol! A zavartalan átmenő kerékpáros közlekedés érdekében a fesztivált elkerülő kerékpáros kerülőutat is kijelöltek, melyről bővebben idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!