ZETApress

hírportál

Könnyed mobilügyintézés

Befejező szakaszához érkezett a MobilGov Kft. önkormányzati mobil ügyintézést támogató informatikai projektje. A projekt során olyan modell értékű rendszerkörnyezet került kialakításra, amelyhez az igazgatási folyamatokat és az elektronikus ügyintézést segítő mobilalkalmazások társulnak.

A most kifejlesztése került prototípus rendszer egy olyan komplex alkalmazás csomagot jelent, amely mobil eszközökön keresztül támogatja az önkormányzati szakfeladat ellátást. A kialakítás kapcsolódhat már a korábban bevezetett és működő informatikai rendszerekhez, vagy akár önállóan alkalmazva teljes értékű e-ügyintézést támogató megoldásként. Akár a szakterületi, vagy az ügyféloldali előnyöket vizsgáljuk, a mobil eszközök a modern ember életviteléhez jobban alkalmazkodnak, ez egyúttal a felhasználás gyors elterjedéshez vezethet.

A rendszer képes az emberi beavatkozás minimalizálásra, így ügytípustól függően magas fokú automatizáltság érhető el. A hatósági ügyek elektronikus kezelése, ezekben az esetekben magas komfort fokozatot jelent az ?ügyellátó? hivatal és ügyfél számára egyaránt. A megvalósítók a projekt eredményeit augusztusi záró rendezvényükön mutatják be, a prototípus bevezetés még ez évben várható ? tudtuk meg Fükő Lászlótól.

Szóljon hozzá!