ZETApress

hírportál

Új felirat régi tornyon

Ettől a héttől már új felirat köszönti az utasokat a Budapest Airport. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér jól ismert irányítótornyáról lekerült az EU-s elnökséget köszöntő plakát és a turistákat mostantól már az előtt üdvözli a repülőtér, hogy kiszálltak volna a gépből.

Még gurul a 2-es futópálya irányából az előtérre az érkező repülőgép, amikor már a budapesti repülőtér üdvözli a hazánkba érkező légi utasokat. Az irányítótornyon mostantól az Üdvözöljük Budapesten ? Welcome to Budapest felirat és a Budapest Airport megújult logója köszönti az utasokat. A repülőtér irányítótornyán eddig Magyarország soros EU-elnökségét köszöntő plakát volt látható, amelyet június 30-a, az elnökségi időszak lezárása után lekerült ? tudtuk meg Hardy Mihálytól.

Az új plakátot ipari alpinisták szerelték fel az épületre. Anyaga megerősített műanyag háló, hasonlatosan a nagyobb belvárosi építkezéseken használt felületekhez. Ennek megfelelően a háló különlegesen nagy szakító szilárdságú, rögzítése pedig ellenáll a legnagyobb nyári viharoknak is, különben veszélyt jelentene az épület közelében elhaladó gépekre. Az irányítótorony legfelső emelete szabadon maradt, hiszen a zavartalan kilátásra szüksége van a légiforgalmi irányítás, a HungaroControl munkatársainak. A háló alatti irodákból is azért megmaradt a kilátás a repülőtér forgalmi előterére. Az új köszöntő feliratot a Budapest Airport kültéri reklám-partner cége a Clear Channel Outdoor által megbízott ipari alpinisták szerelték fel.

Kettős célunk volt az új felirattal ? jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója. ? Egyrészt az idegenforgalmi szezonban szerettük volna egyfajta gesztussal üdvözölni azokat a százezreket, akik nyáron Budapestet és Magyarországot választották úti céljuknak, illetve köszönteni akartuk a külföldi nyaralásból hazaérkező magyarokat. Másrészt szeretnénk minél több embert megismertetni a budapesti repülőtér új szolgáltatásaival, a SkyCourt-tal és a hozzá kapcsolódó új repülőtéri arculattal.

Becslések szerint a július-augusztusi időszak hagyományosan a legforgalmasabb szezon a budapesti repülőtér életében, idén júniusban több mint nyolcszázezer utas fordult meg a két terminálon együttvéve. A július és az augusztus még ennél is több utast hozhat, hiszen az idén dinamikusan növekszik a forgalom, várhatóan túllépheti a kilencszázezer főt. Ebben az időszakban ráadásul két óriási esemény: a Hungaroringen rendezett 26. Formula?1 Magyar Nagydíj és a Sziget Fesztivál is emeli az utasok számát.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. a magyar állam (25% +1 szavazat) és a HOCHTIEF Concessions által vezetett német, kanadai, amerikai és szingapúri befektetőkből álló konzorcium (75% -1 szavazat) közös tulajdonában áll. A repülőtér két terminálja jelenleg 34 légitársaságnak ad otthont, amelyek 2010-ben közel 8,2 millió utast szállítottak 40 ország több mint 90 célállomására.

A Budapest Airport Zrt. célja, hogy Kelet-Közép-Európa vezető légikikötőjévé váljon mind a forgalomnövekedés, mind a szolgáltatások minősége terén. Ennek érdekében a vállalat jelentős beruházásokat végez kapacitásának bővítése céljából és 2011 végéig összesen 261 millió euró ? kb. 75 milliárd forint ? értékű fejlesztésre vállalt kötelezettséget. Ezek közül a legkiemelkedőbb a 2-es Terminál A és B épületeit összekötő SkyCourt (Égi Udvar) felépítése volt. Az elegáns, magas színvonalú SkyCourt egyszerre nyújt felejthetetlen építészeti és utazási élményt, valamint gazdag vásárlási és éttermi kínálatot. Az új terminál egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az utazást a repülőtéren, bővíti a repülőtér áteresztőképességét.

A Budapest Airport idén megkezdte a 2-es terminál mellett új beruházásként a Cargo City fejlesztését. Ennek első lépcsőjében 26 ezer négyzetméternyi alapterületű légi fuvaráru raktár és logisztikai park épül. Ugyancsak idén a Budapest Airport hozzákezd egy új hajtómű próbázó hely megtervezéséhez és építéséhez a Lufthansa Technik hangár tőszomszédságában. A régóta várt jelentős környezetvédelmi beruházást számos további fejlesztés kíséri, amelyek révén a Budapest Airport hozzájárul a fenntartható légiforgalmi modell megvalósításához.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lánglovagok Ferihegyen | ZETApress

Szóljon hozzá!