ZETApress

hírportál

Kerékpárút a tó körül

Körbebiciklizhető a Velencei-tó. A kerékpárút befejező szakaszának délelőtti átadásán Czene Attila is részt vett Pákozdon, a Katonai Emlékparkban ? tudatta a NEFMI Sportért Felelős Államtitkársága.

A NEFMI sportért felelős államtitkára L. Simon László országgyűlési képviselő, Tóth István, a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Takács János, Pákozd község polgármestere, Oláhné Surányi Ágnes, Velence város polgármestere, valamint Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró község polgármestere társaságában ünnepélyes keretek közt vágta át az átadást jelképező szalagot.

A több mint félmilliárd forintos uniós forrásból megvalósuló kerékpárút-hálózat befejező szakaszának ? amely a térség főbb turisztikai látványosságait kapcsolja össze ? elkészültével Pákozd, Velence és Sukoró települések régi törekvése valósult meg. Mostanáig ugyanis hiányzott az a körülbelül 15 km-es kerékpárút-szakasz, amellyel immáron biztonságosan és kényelmesen körbekerékpározhatóvá vált a Velencei-tó.

A Velencei-tó körüli egységes kerékpárút-hálózat befejező szakaszának átadásán a sportért felelős államtitkár elmondta, hogy véleménye szerint a kerékpározás a szabadidő aktív eltöltésének egyik igazán jó formája. Kiemelte, hogy az állami sportirányítás részéről az Államtitkárság idén csaknem hatszázmillió forintot különített el szabadidősport feladatokra. Ez az összeg így majdnem duplája a szabadidősport szféra működtetésére és fejlesztésére tavaly szánt állami forrásnak.

Czene Attila hangsúlyozta: ? Ez is azt bizonyítja, hogy a kormány következetesen végigmegy azon a – sport területét érintő – úton, mely az ország egészségügyi mutatóinak javítását, a különböző sportágakkal kapcsolatos infrastrukturális fejlesztéseket, a rendszeres testmozgás megszerettetését tűzte ki céljául. ? Az államtitkár hozzátette, hogy ez is összhangban áll a sportvezetés azon elképzeléseivel, miszerint ne csupán sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk!

Szóljon hozzá!