ZETApress

hírportál

Számítógép Álom

Idén is számítógépet oszt a jól tanuló, rászoruló fiataloknak a Mátrix Alapítvány. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány közös adományozói programja révén 2011-ben is száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal kap komplett (használt, de még használható) számítógépet.

A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, otthonában nincs számítógép, és az egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia: szülői / gondviselői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (árvaságról, nagycsaládban élésről, és arról, hogy a családban nincsen számítógép); meg kell adni a pontos adatokat (gyermekek és a szülő nevét, gondviselő címét, telefonját, pontos elérhetőségét); osztályfőnök tanár ajánlása szükséges, amellyel mellékelni kell az iskola által hivatalosan lepecsételt másolatot a bizonyítványról. A félévi, és az év végi bizonyítvánnyal is lehet pályázni.

A 2011-es Számítógép Álom programban idén a félévi, és az év végi bizonyítvánnyal is lehet pályázni. Egy pályázathoz elég csak az egyik bizonyítvány másolatát elküldeni. Egy évben, egy diák csak egy alkalommal vehet részt az adományozó programban. Ha a család számára nehéznek tűnik a programra való jelentkezés, úgy a programban való részvételhez a szülő kérje az osztályfőnök segítségét.

A támogatásban részesített fiatal gondviselőjének vállalnia kell, hogy a komplett számítógépet az alapítvány székhelyén kipróbált állapotban veszik át. Az adományozott gépeket a támogatottak harmadik fél számára tovább nem adhatják. Visszaélés észlelése esetén az alapítvány a támogatottal szemben eljárást kezdeményez.

A támogatói programra a jelentkezési határidő július 13-a, szerda: a jelentkezési lap postára adásának utolsó dátuma. A pályázatot a következő címre kell elküldeni: Számítógép Álom 2011. MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 6701 Szeged, Pf: 929. A programról minden információ idekattintva részletesen megtalálható.

A programban támogatóként várják a szervezők cégek és magán segítők jelentkezését is. A támogatók jelentkezését az alapítvány sok szeretettel fogadja az email címen, vagy a +36-20-929-8181 mobilszámon. A szervezők örömmel fogadnak működő számítógépet, monitort vagy egy nem használt, de jó állapotú egyéb részegységet (háttértárat, egeret, billentyűt, kábeleket), melyet a szervezet szakemberei működő, kiosztható számítógépekké össze tudnak szerelni. Segítsünk együtt a rászoruló tehetségeken!

Szóljon hozzá!