ZETApress

hírportál

Tréning Alexandránál

Miért rándul össze a gyomrod, ha azt a szót hallod, hogy tréning? Hol van a hiba? Mi a különbség a csapatépítés és a berúgás között? És ez utóbbi hogyan szolgálja a szervezet fejlesztését? Milyen nehézségeket okozhat egy tréning helyszíne?

Mi a szervezet vezetőjének és mi a tréner felelőssége? Miért ülünk körben a megbeszélés során? Hogyan járul hozzá a tréning egy cég üzleti sikeréhez? És hogyan nem? Ezekre a kérdésekre ad választ Ligeti György: Úristen, megint tréning! ? című kötete.

A könyv az Alexandra Kiadó cégcsoportjához tartozó M-érték Kiadó gondozásában a holnap kezdődő XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg ? derült ki a tegnap esti bemutatón, a Nyugati téri Alexandra Könyvesház IV. emeleti Pódiumán. A szerzővel gyerekkori osztálytársa: Hajós András szociológus, dalszerző, humorista beszélgetett. Megtudtuk, hogy a szerző tizenöt éve dolgozik a felnőttképzésben, illetve oktat különböző európai egyetemeken. Saját üzleti szervezetét a könyvben olvasható elvekre építi ? egyelőre sikerrel.

Index-en indított blogján részleteket is olvashatunk a kötetből, de kaptunk belőle sajtópéldányt is. Ebből némi bonyodalom is származott a kijáratnál. Hiába írtuk alá az átvételt a sajtólistán, a ?tolvajriasztót? elfelejtették hatástalanítani, így a kapu bejelzett. Mivel aláírt, lepecsételt névjegyet sem kaptunk mellé ? a könyvekből viszont rengeteg volt kirakva a földszinten és a III. emeleten ?, az őrök jóindulatán múlott, hisznek-e nekünk, vagy sem. ? Ennyi újságíró nem is létezik! ? hökkent meg az ajtónálló a több tucat sajtópéldány láttán.

Ma este egy DVD-bemutatóra vagyok ugyanoda hivatalos, de már most rettegek. Nem szeretném, ha az újabb sípolás hallatán a biztonsági őr mint különös visszaesőre, rendőrt hívna rám! Nem lehetett volna az őrök munkáját is valahogyan megkönnyíteni a tegnap esti könyvbemutatón?

Szóljon hozzá!