ZETApress

hírportál

Egyen egy nagyot, igyon egy rövidet!

A különleges ízek, a nemzetközi konyha és az igazi magyar ételek kedvelőit három napos gasztronómiai ünnepre várják péntektől vasárnapig, délelőtt 11-től késő estig az I. Gasztro Fesztivál szervezői, amelynek helyszíne a népszerű Városháza Park, tudtuk meg a délutáni, Repeta sarokbeli sajtótájékoztatón.

A kezdeményezés az elképzelések szerint később a belföldi és a nemzetközi turizmus egyik kiemelkedő fontosságú kulturális és ismeretterjesztő rendezvényévé válhat. Minden étterem egy-egy nemzet, ország jellemző kulináris termékét mutatja be és az ételek mellé sörök, borok is kóstolhatóak lesznek. A különböző nemzetek ételeit a szakmájukat művészi szinten művelő séfek készítik el, hiszen az érdeklődők többek között olyan kiváló éttermek konyháját próbálhatják ki, mint a Columbus Pub, a Carmel, a Symbol, a Wasabi, a Kafana az Aranyszarvas, az Angus vagy a Maharaja India és a Maharaja Nepál.

A kiváló étkek mellett az ország jellegzetes röviditalából is kortyolhat az ide látogató, ha pedig az ízek és illatok hatására valaki szívesen utazna egzotikus tájakra, akkor sem kell tovább mennie. Hiszen a nemzeti és nemzetközi éttermekhez a budapesti nemzeti idegenforgalmi hivatalok is csatlakoznak, így a helyszínen válogathatnak a legkülönfélébb úti célok közül. A praktikus információkhoz tartozik, hogy a fesztivál alatt az egyes vendéglátó egységekben kizárólag a helyszínen vásárolható gasztro-kuponokkal lehet majd fizetni.

Három napos gasztronómiai ünnep a budapesti Városháza parkban

A gasztronómia széles tárháza mellett a színpadokon gyerekprogramokkal és számos nagyszerű koncerttel is várják a vendégeket. A Nossa Együttes a brazil napsütést idézi ritmusaival, az Arasinda a török népzene világába kalauzol és a Drumsters ütős együttes pedig vérpezsdítő szamba show-val fokozza majd a hangulatot. A klasszikus jazz kedvelőit pénteken este a műfaj egyik legkiválóbb fiatal csapata, a Harcsa Veronika Quartet várja, de hasonló élményt ígér a Sárik Péter Trió és a Sunsett Együttes is. A gyerekeknek a Napszínház társulata ígér felhőtlen szórakozást szombat délután 2 órakor, a záró program pedig vasárnap este fél 8-kor a Fabula Rasa koncertje lesz. A futball-rajongók természetesen mindhárom napon kivetítőn élvezhetik az Eb meccseit. Bővebb információk itt olvashatók.

Szóljon hozzá!