ZETApress

hírportál

Összegyűltek a dobozok

A tavalyinál is több, 22 ezer cipős-dobozt gyűjtött idén a Baptista Szeretetszolgálat. A szervezet karácsony előtt meleg-ételosztással várja a rászorulókat Kőbányán ? tudatta Myat Kornél, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntes segítője.

Összesen 22 ezer cipős-dobozadomány érkezett a Baptista szeretetszolgálat december elején indult Cipős-doboz Akciójára idén. Az ajándékok többek között Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz, illetve az árvíz és vörös-iszapkatasztrófa károsultjaihoz kerültek.

A Baptista Szeretetszolgálat az ünnepek előtt sem feledkezik meg a rászorulókról, így december 21-e és 23-a között háromnapos meleg-ételosztást szervez a Kőbányai Szabadidőközpontnál. Az ételosztásban Révész Máriusz, országgyűlési képviselő, Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Vujity Tvrtko, a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete is közreműködik.

Sikeres volt az idei Cipős-doboz Akció, melynek során a tavalyinál is kétezerrel több, összesen 22 ezer ajándékot ajánlottak fel az akcióban résztvevők, ami azt jelenti, hogy a Baptista Szeretetszolgálatnak ennyi gyermeket sikerül idén megajándékozni a szeretet ünnepén. A legtöbb ajándék, összesen tízezer a Nyugati pályaudvarnál felállított óriás cipős-doboz gyűjtőhelyre érkezett. Az akciót segítette Ákos telt-házas jótékonysági koncertje is, melyre a látogatók a pénzbeli felajánlásokon felül további ezer cipős-dobozt is hoztak.

A Baptista Szeretetszolgálat így az ünnepek tájékán nem csak a gyermekekről kíván gondoskodni, ezért december 21-től 23-ig meleg-ételosztást szervez a Kőbányai Szabadidőközpont mellett, az Előd utca 1-nél. Az ételosztás naponta 12 órakor kezdődik. A három nap során 2500 adag étel kerül szétosztásra a hajléktalanok és a környéken élő rászorulók között. A segélyakció szervezésében részt vesz a Kőbányai Önkormányzat is. A Baptista Szeretetszolgálat holnap délben ismét várja a rászorulókat Kőbányán!

Szóljon hozzá!