ZETApress

hírportál

Gyűlik az adomány

Már négyezer cipős-doboznyi ajándékot gyűjtött össze a rászorulóknak a Baptista Szeretetszolgálat. Ma Keleti Andrea táncművész is átadta családjával közösen készített karácsonyi ajándékát ? tudtuk meg Myat Kornéltól.

A Nyugati téren alig egy hete felállított óriás cipős-doboz gyűjtőhelyre már több ezer karácsonyi cipős-dobozt hoztak az adományozók. A Baptista Szeretetszolgálat több mint száz gyűjtőhelyére folyamatosan érkeznek cégek, magánszemélyek, kisebb közösségek, óvodák, iskolák felajánlásai. A mai napon Keleti Andrea táncművész is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz és személyesen adta át a gyerekeivel közösen összeállított karácsonyi cipős-dobozt, mely pénteken szintén útnak indul Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz. A szervezők egészen december 20-ig várják az ajándékokat.

Már reggel 10 órától folyamatosan érkeznek az ajándékok az egyik legforgalmasabb cipős-doboz gyűjtőhelyhez, a Nyugati pályaudvarnál lévő bevásárlóközpont előtt felállított óriás cipős-dobozhoz. Keleti Andrea táncművész személyesen hozta el a családjával közösen összeállított ajándékokat. A népszerű előadóművész elmondta, hogy fontosnak tarja, hogy gyermekei megérezzék az ajándékozás és a rászorulók segítésének örömét. A közösen vásárolt ajándékok mellé 5 éves kisfia kedvenc búgócsigáját, míg 10 éves kislánya plüssállatát csomagolta be a cipős-dobozba.

Mi is az a Cipős-doboz akció?

A Baptista Szeretetszolgálat Cipős-doboz akciójának keretében idén 30 ezer rászoruló gyermeknek szeretne ajándékot adni. December 17-én, pénteken 2500 ajándék indul Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz. Emellett a vörös-iszapkatasztrófa és az árvíz károsultjai is több száz ajándékcsomagot kapnak. A Cipős-doboz akciót idén Ákos december 16-án a Budapest Sportarénában tartandó jótékonysági koncertje is segíti, melyre néhány ezer forintos adományért cserébe még lehet meghívót igényelni holnap a helyszínen, vagy a ciposdobozkoncert.hu oldalon. Az esemény fővédnöke: Schmitt Pálné Makray Katalin.

Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdette karácsonyi akcióját, a Cipős-doboz Akciót, amely az Operation Christmas Child néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipős-dobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy hatmillió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 30 ezer gyermek megajándékozása a cél!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Összegyűltek a dobozok | ZETApress

Szóljon hozzá!