ZETApress

hírportál

Jogi állásbörze Budapesten

Jogállás 2008. néven április 1-jén és 2-án rendezi meg második közös jogi állásbörzéjét a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Jogi Kara. A kétnapos esemény két budapesti helyszínen zajlik, és mind a joghallgatóknak, mind a már végzett jogászoknak lehetőséget nyújt a tapasztalatgyűjtésre. A program legizgalmasabb eseményének a jogi hivatásrendek képviselőinek kerekasztal-beszélgetése ígérkezik.

Az Egyházi Egyetemek Karrier Irodája (EEKI), mint a két jogi kar közös karrierközpontja 25 kiállítóval, szakmai konferenciával, pódiumbeszélgetéssel, céges bemutatkozási lehetőséggel, diákoknak szóló pályaorientációs tanácsadással várja a megjelenteket, megteremtve ezzel a mai jogászi pálya és a hozzá tartozó rokonszakmák minél teljesebb seregszemléjét. A megjelenő cégek között található ügyvédi iroda, tanácsadó- és marketing cég, valamint a jogi és üzleti élet más szereplői.

A kétnapos program első része a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar újbudai épületében lesz. Itt felnőttképzéssel foglalkozók mutatják be programjukat és koncepciójukat, majd az EEKI két jogi karra telepített irodája mutatkozik be. A második, tényleges állásbörze nap a PPKE Szentkirályi utcai épületében lesz. A standos kiállítók programjai és bemutatkozása mellett két kerekasztal-beszélgetésre is itt kerül sor.

Az elsőn a jogi hivatásrendek (ügyvédi, ügyészi, bírói, közjegyzői), a másodikon a versenyszféra képviselői vesznek részt, és beszélgetnek a jogászi pálya jövőjéről. Előbbinek jeles résztvevője Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság, vagy Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, utóbbiban pedig többek között a T-Online Magyarország Zrt, a Gazdasági Versenyhivatal, vagy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének képviselői beszélnek a mai munkaerő-piaci lehetőségekről.

Szóljon hozzá!