ZETApress

hírportál

Gyurcsányék sikerei

Vasárnap este a Magyar Nemzeti galériabeli díjátadót követően egy-egy Gyarapodó Magyarország 2002-2010 című képeskönyvet kaptuk ajándékba, mely az elmúlt 8 év szociál-liberális kormányzásának sikertörténetét dolgozza fel.

A kötetben megtalálják, milyen fontosabb kiállításoknak, kulturális rendezvényeknek adott otthont az ország, illetve hogyan öregbítették művészeink és produkcióik hírnevét a világban. Összegyűjtöttük azt is, a világversenyeken milyen eredményeken milyen eredményeket értek el a magyar sportolók ? olvashatjuk a hátsó borítólapon.

Természetesen Kertész Imre Nobel-díja, Esterházy Péter, Spiró György, Nádas Péter külföldi sikerei, Mundruczó Kornél Cannes-i díja, vagy az, hogy Szabó István az európai rendezők céhének vezetője lett, illetve a Muzsikás vagy a Nemzeti Filharmonikusok zajos nemzetközi sikerei nem a mindenkori kormány munkájának köszönhetőek, ahogy a vízilabda-válogatott vagy az úszók, a vívók, az öttusázók és a kajak-kenusok csodálatos eredményei sem. De ezek is mind az ország, a benne lakók sikerei. Hozzájárulnak egy nemzet öröméhez, önbecsüléséhez.

A könyv végén egy kronológiát olvashatnak, amely kitér a legfontosabb belpolitikai, diplomáciai eseményekre, de arra is fókuszál, hogy a másutt nehezen jelölhető kormányzati döntéseket is bemutassa. A Medgyessy-, a két Gyurcsány- és a Bajnai-kormány 8 éves regnálásakor készült fotókat a MEH és az MTI anyagából Gréczy Zsolt szerkesztő válogatta.

Szóljon hozzá!