ZETApress

hírportál

Csereháti ajándék

Két Krampusszal indul útnak a MÁTRIX Mikulás Csapat. Fulókércsen 100%-os a munkanélküliség, rengeteg az önhibáján kívül hátrányos helyzetben élő gyermek, ezért őket is felkeresi! ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Ma délután 2 órától a Cserehát völgyben, Borsod?Abaúj?Zemplén megye északi részén elhelyezkedő Fulókércs halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeit ajándékozza meg a szegedi székhelyű MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Mikulása. A településen ? ahol szinte 100%-os a munkanélküliség ? Mikulás-ünnepség keretein belül szervez a községben élő gyerekek részére ajándékozást a Szegedről induló Mikulás Csapat, míg holnap Szegeden 800 gyermeknek szerez örömöt a MÁTRIX Mikulás.

Fulókércs után a MÁTRIX Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház Mikulás Csapata szombat-vasárnap délután 1 és 5 óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje részére oszt ki ajándékcsomagokat.

A halmozottan hátrányos helyzetű bölcsődés, óvodás, kisiskolás gyerekek családtagjaikkal az ajándékosztás mellett, karácsonyi hangulatban élvezhetik a dalos, zenés keretbe öntött programot. A Dóm Téri Advent Mikulás programjára szeretettel várják a szervezők a meghívottakon kívüli az összes érdeklődőt is, hiszen a Mikulás mindenkinek tartogat kisebb-nagyobb meglepetést.

Merre jár még a MÁTRIX Mikulás? Az idén is teljesít néhány egyéni kérést, illetve ellátogat olyan beteg gyermekekhez, akik egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak részt venni a szervezett Mikulás programokon. Ezen túlmenően a szegedi Mikulás hagyományőrző szándékkal 2-3 nappal tovább dolgozik, és ajándékokkal megrakodva meglátogat számos óvodát, bölcsődét is. Az intézmények ritkán tudnak új könyveket, játékokat és készségfejlesztő eszközöket vásárolni, így lehetőségeihez mérten ebben próbál segíteni a MÁTRIX Mikulás Csapata.

Szóljon hozzá!