ZETApress

hírportál

Duna-parti Mikulásjárat

Legyen a vendégünk a karácsonyi villamos első útján! ? hívott a BKV tegnap délutáni ünnepváró sajtótájékoztatójára a Jászai Mari térre. Idén immár hagyományt teremtve decemberben is fénybe öltöztetett villamossal kedveskednek a fővárosiaknak és az idelátogatóknak.

Az öreg UV nosztalgia-villamos ? amely bármily hihetetlen, már 55 éves ? kívül-belül ünneplőbe öltöztetve, fényruhában várt első utasaira a 2-es villamos végállomásán. Ünnepélyes keretek között, fedélzetén a Mikulással és krampuszával, a Jászai Mari térről indult első útjára a tündöklő jármű. A BKV történetében tavaly közlekedett először karácsonyi villamos a 2-es villamos vonalán, amelyet örömmel fogadtak fővárosiak, vidékiek és külföldiek egyaránt ? tudta meg Lantai József, aki a felvételeket is készítette.

A csillogó villamos ezúttal tegnaptól 2011. január 2-ig ? december 24-e, Szenteste és december 31-e, Szilveszter kivételével ? naponta ragyogó fénybe öltöztetve hozza-viszi utasait 17 és 21 óra között ? ezúttal a Duna mindkét partján: hétfőn, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap a 2A villamos, kedden és pénteken pedig a 19-es villamos vonalán. Díszruhája 3500 méternyi füzérből készült, melyen közel 40 ezer LED fénylik.

A csillogó karácsonyi nosztalgiajárat normál díjszabással ? azaz érvényes jeggyel, vagy bérlettel ? vehető igénybe, a 6 év alattiak ingyenesen utazhatnak a különleges járaton. A BKV kétnyelvű szórólapokon ? magyarul és angolul ? népszerűsíti a karácsonyi járatot ? Városnézés a 2-es villamossal ? szlogennel. Ajánlójukon bemutatják az utazás során látható és a megállóktól könnyen elérhető számos budapesti nevezetességet.

Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója a BKK-s kollégája társaságában Márai Sándort idézve köszöntötte a fénybe öltözött villamos első utasait: ? Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj fel rá testben és lélekben! ? mondta. A BKV ezzel akar hozzájárulni a főváros díszkivilágításához, az ünnepvárás, az advent hangulatához. Azt remélik, hogy a látvány nem csupán vizuális élményt jelent majd, hanem melengeti a szíveket, mosolyt varázsol az arcokra, és mindenkinek örömet okoz, aki találkozik vele.

A villamos mellett piros sapkás emberkék forgolódtak, szaloncukorral kedveskedve az utasoknak, gyerekeknek. Nagy tetszést aratott a Mikulás a csinos Krampuszlánnyal, akik a villamoson helyet foglalva az első út részesei voltak. Remélem, útközben nem került elő a puttonyból az ellenőri karszalag, s a potyautasok sem lettek megdádázva a virgáccsal!

Szóljon hozzá!