ZETApress

hírportál

Ügyintézés: látástól vakulásig

Reggel negyed 7-től éjjel negyed 10-ig intézhetik ügyeiket a zuglóiak és a környékbeliek a hét négy napján a XIV. Kerületi Okmányirodában, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. Hétfőn és csütörtökön sorszámot osztanak a betérőknek, míg szerdán és pénteken előzetes bejelentkezés alapján időre kell érkezniük. Kedden az iroda zárva tart, hiszen nekik is kell pihenni valamikor.

Az évelejétől tartó meghosszabbított nyitva tartás nagy sikert aratott a lakosság körében. Már az első héten két- és félezer ügyfelük volt, ami napi átlagban több mint nyolcszáz főt jelent. A megnövekedett terheléshez a létszámot is növelni kellett, ezért az önkormányzat 15 új ügyintézőt állított csatasorba. Mindannyian kommunikációs tréninggel kezdték a munkát, hiszen minden ügyféllel szót kell tudni érteniük.

A működési költségeket idén Zugló Önkormányzata biztosítja, míg a jövő évtől az ügyfélszámokon alapuló normatívával a központi költségvetés fedezi a kiadásokat. Az ügyfélkaput ? melyen át az Internetes előjegyzéseket megtehetjük ?, a kormányzati rendszer üzemelteti. Ők küldik ki az értesítést olyankor is, ha valamelyik okmányunk érvényessége lejárt. Cseréjét bármelyik okmányirodában kérhetjük, de a rendőr által elvett jogosítványt csak lakóhelyünkön szerezhetjük vissza.

Szóljon hozzá!