ZETApress

hírportál

Corvin, Corvin hátán

Délelőtt a Corvin mozi mögött megnyílt az idei év egyetlen új bevásárlóközpontja. Közép-Európa jelenlegi legnagyobb városmegújító programjának részeként, Budapest VIII. kerületi új városnegyedében mától él a harmadik generációs Corvin Bevásárlóközpont.

A 375 millió eurós összberuházásból megvalósuló, francia Ségécé által épített világszínvonalú bevásárlóközpont vonzáskörzetében közel 400 ezer ember él és dolgozik. A tegnap esti VIP megnyitóra sokan el is jöttek közülük. Mivel a bejutásnál semmilyen szűrő nem volt, ide is csak az nem jött be, aki nem akart ugyanúgy, mint június 22-én a Rippel fivérek bulijára. Sokan mégis kintről mertek csak szemlélődni, mert nem mindenki olyan rutinos a fogadásra járó, mint mi. A nagyszámú vendégsereg dúskált az ételekben-italokban, s távozáskor egy-egy gyönyörű lóképpel gazdagodtunk.

A VIII. kerületi Corvin Negyed városfejlesztési projekt keretében 2006. és 2012. között 230 milliárd forintból mintegy 22 hektáron félmillió négyzetméter alapterületű új épület kerül kialakításra. A Corvin Bevásárlóközpont építési munkálatai 2007-ben kezdődtek meg, szorosan illeszkedve a Corvin Negyed városmegújító programjához. Ekkor vette meg a Klépierre Ségécé Csoport a bevásárlóközpont épületegyütteseit a Futureal Csoporttól. A bevásárlóközpontot a Klépierre Ségécé magyarországi leányvállalata, a Ségécé Magyarország Kft. üzemelteti. Az üzletek bérbeadását ugyancsak a helyi Ségécé leányvállalat, illetve a Jones Lang LaSalle nemzetközi ingatlan tanácsadó iroda végzi.

A 375 millió eurós összberuházásból megvalósuló Corvin Bevásárlóközpont négy szinten, összesen mintegy 65 ezer négyzetméteren várja az odalátogatókat. A bruttó kiskereskedelmi szintterület 34 ezer-hatszáz m2, melyből egy szupermarket (3600 m2), 9 közepes méretű outlet (többek között az Electroworld és az Alexandra) és több mint száz kisméretű üzlethelyiség, valamint egy teljes étteremszint kerül kialakításra.

A bevásárlóközpontban kap helyet a Belváros legnagyobb területű szupermarketje, a CBA Príma. A további partnerek között olyan nemzetközi és hazai neveket találunk, mint a H&M, az Alexandra, a Hervis, a Jeans Club, a Promod, a Reserved, az Orsay, a Tally Weijl, a Bijou Brigitte, a Tatuum, a Woodoo, az Yves Rocher, az ElectroWorld és a dm. A Corvin tömegközlekedéssel kitűnően megközelíthető helyen, a M3-as metró és a nagykörúti 4-6-os villamos vonalán, a Corvin mozi mögött helyezkedik el.

Francois Noble, a Ségécé Magyarország kereskedelmi igazgatója a beruházás kapcsán elmondta: ? Az egyedülálló bérlői mix összeállításánál messzemenően figyelembe vettük a pesti vásárlók igényeit és üzleti partnereink kívánságait. A Ségécé hosszú távra tervez: nem befektetési spekulációs céllal vásároltuk meg a bevásárlóközpontot, hanem mert biztosak vagyunk benne, hogy az épület kiemelkedő adottságainak és a széles kínálatnak köszönhetően szerves részét alkotja majd az új városnegyednek, és sikerrel szolgálja a vonzáskörzetében élőket.

Matyi Dezső, az ALEXANDRA könyváruház tulajdonos ügyvezetője több mint tíz éve dolgozik együtt a Ségécé-vel. ? A Corvin projekt kiemelkedő fontosságú mérföldkő a kapcsolatunkban, melyet a Klépierre Ségécé pozitív hozzáállása eredményezett, ami még ezekben a nehéz időkben is töretlen. Kevés az olyan üzleti résztvevő, amely ennyire előrelátó magatartást tanúsítana, mint a Ségécé Magyarország.

A Ségécé ? amely 12 bevásárlóközpont, köztük a Duna Plaza üzemeltetője Magyarországon ? a vállalatcsoport szakértelmét és célorientált elkötelezettségét szem előtt tartva a Corvin Bevásárlóközpont esetében is a hosszú távú bérbeadási, s ily módon partnerségi üzemeltetési filozófiára helyezi a hangsúlyt.

Az impresszív bérlői-mix mellett ? egy egyedülálló üzleti filozófiára alapozva ? számos olyan különleges, vevőközpontú szolgáltatással áll majd a látogatók és vásárlók rendelkezésére, amelyek megkülönböztetik más bevásárlóközpontoktól. Ilyen megoldások például a CBA Príma szupermarketben kialakításra kerülő önkiszolgáló kasszák, a természetes fény nagy aránya, a számos pihenőhely, a wifi-hozzáférés, valamint az asztalokban elhelyezett elektromos-áramcsatlakozók.

A Corvinba érkezőket úgynevezett quality managerek: minőség-biztosok segítik a tájékozódásban, a kisgyermekes vásárlóknak pedig interaktív játszótér áll majd a rendelkezésére. A különböző célcsoportok igényeinek megfelelve az éttermi szintet is ? hangulatában és funkciójában eltérő ? egységekre osztották, az éttermek kínálatában pedig a sokszínűség volt a fő szempont.

A Corvin által nyújtott többletszolgáltatásokkal kapcsolatban Nagy Éva áruház igazgató elmondta ? Számunkra az a legfontosabb, hogy a vásárlók valóban otthon érezzék magukat nálunk, a Corvin egy olyan ?sziget? legyen, ahol minden az ő kényelmüket szolgálja, ahol igazán törődnek velük. Ezért a bevásárlóközpontban egy minőség-menedzser felel, akinek az egyetlen feladata annak biztosítása, hogy a hozzánk látogatók elégedettek legyenek, ő irányítja például azokat a minőség-biztosokat, akik a közös területeken kiszolgálják a vásárlókat. Az impresszív bérlői-mix mellett a Corvint éppen ez a szemlélet különbözteti meg a többiektől.

A magas minőséget nem csak a vásárlók, de az ott dolgozók, például a takarító-, és biztonsági személyzet részére is elérhetővé teszik, többek között azáltal, hogy formaruhájukat egyedülálló módon egy divattervező csapat készíti a Corvin Bevásárlóközpont színeiben. A USE csapata örömmel vett részt a feladatban, hogy a jólöltözöttség igényességét egy teljesen hétköznapi, mindenki által fogyasztható formában mutassák meg. ? Többször terveztünk már formaruhákat, de eddig jellemzően luxus kategóriás szállodák, éttermek részére, ezért most kifejezetten örültünk a lehetőségnek, hogy a szélesebb nagyközönségnek is megmutathatjuk, hogy a praktikus is lehet szép és a divat mindenki számára elérhető. A USE ruhák tervezésénél követtük a Corvin Bevásárlóközpont emberközpontú koncepcióját, így ruháink anyagában a magas minőséget, színeiben pedig az életörömöt képviselik ? mondta Tóth András a USE egyik alapító tagja.

Ma este fél 9-kor az X?Faktor még versenyben lévő énekesei szórakoztatják a nagyérdeműt. Mint két hete megírtuk, ők egy szomszédos középmagas ház VIII-IX. emeletein laknak. Lakásuktól az üzletközpontig egész alakos fényképeik díszítik a Corvin sétányt, s közöttük vannak mentoraik fotói is. Szerdánkénti ingyenes fellépésük ezentúl rendszeres lesz a bevásárlóközpont I. emeletén, szombat esténként ezekből láthatunk majd bejátszást az élő műsorukban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Benépesül a ValóVilla | ZETApress

Szóljon hozzá!