ZETApress

hírportál

Szüreti futás és faültetés

Faültetéssel, szelektív szemétgyűjtők kihelyezésével és szüreti futóversennyel hívták fel a figyelmet a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságára a mátészalkai Széchenyi István Általános Iskola diákjai, a város prominensei és a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai.

Az egészséges környezetünkért és egészségünkért elnevezésű rendezvényen részt vett többek között Szabó István, Mátészalka polgármestere, Fülöp István országgyűlési képviselő, Dr. Nagy Nándor, az Sz-Sz-B Megyei Önkormányzat osztályvezetője, valamint az alsósok tantermének felújítását támogató Provident Pénzügyi Zrt. 12 munkatársa is ? tudatta Bittner Péter.

A délutáni programot Dienes Béla igazgató köszöntőjét követően az alsó tagozatosok és a hozzájuk csatlakozó vendégek, és szülők futóversenye nyitotta, melyet közös szabadidős programok követtek. Az eredményhirdetést és az ajándékok átadását követően a 2. évfolyamos diákok szüleikkel és a vendégekkel közösen ültették el a fákat az iskola előtti kertben.

Dienes Béla, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója elmondta: ? Nagyon örülünk, hogy a rendezvényünkre ilyen sokan eljöttek, és szívesen vettek részt a gyerekekkel közös programokban. A környezettudatosságra és az egészséges életmódra való nevelés iskolánk kiemelt célja, melynek a faültetés egy látványos, kézzel fogható eszköze, hiszen a gyerekek maguk is részt vehettek benne, amire talán egész életükben emlékezni fognak.

Tóth István, a Provident Pénzügyi Zrt. regionális vezetője hangsúlyozta: ? Önkéntesként gyakran részt veszünk a környezettudatosságot és az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényeken, remélhetőleg az általunk adományozott szelektív hulladékgyűjtőknek és berendezési eszközöknek nagy hasznát veszik a gyerekek, a most ültetett fa pedig sok év múlva is itt lesz az iskola udvarán.

Szóljon hozzá!