ZETApress

hírportál

Kerítsünk, vagy ne kerítsünk?

Folyik a vita a Belvárosban arról, hogy az átépítésre váró Kossuth teret bekerítsék-e majd. Rogán Antal, a kerület Fideszes polgármestere szeretné, ha ez később se történne meg. Győztes pályázaton ne változtass! ? írta meg levelét Szili Katalinnak, a területet ötven évre használatba vevő Parlament elnökének.

Reggel 8-tól este 8-ig mindenki számára nyitva lesz a tér, de éjszakára zárni fogják, hangzott el a múlt keddi eredményhirdetésen, melyen a főpolgármester mellett a házelnök és a polgármester is jelen volt. Nem csak csendben üldögéltek az asztalnál, de beszédet is mondtak. Rogán akkor nem tiltakozott a kerítés ellen. Lehet, hogy ez akkor eszébe sem jutott?

Bezárni csak bekerített területet lehet, így a bezárásból mindenki számára a bekerítés következik. Kár, hogy a polgármesternek ez csak később jutott eszébe. Ő akkor vajon milyen lezárásra gondolt? Két fütyörésző csőszre, aki a belépőket kergeti? Ez is igazi éjszakai látványosság lenne, s közben a hegyes botjára szúrhatná a lehullott leveleket. Visszatérne gyermekkorunk romantikája az ország főterére.

Szóljon hozzá!