ZETApress

hírportál

Földkelte Zircen

Ha közösségi kertben, közösségi gazdálkodásban vagy ökofaluban képzeled el a jövődet, esetleg már most is ezt műveled, de szeretnél nagyobb közösséget, gyere el az első magyarországi Reclaim the Fields táborba! Ismerjük meg egymást, osszuk meg egymással tapasztalatainkat és tervezzük, álmodjuk meg közös utunkat!

Mi, a Földkelte csoport, a Reclaim the Fields konstelláció fiatal magyarországi kis csillaga úgy érezzük, megérett az idő arra, hogy személyesen is találkozzunk mindazokkal, akik hasonlóképpen gondolkoznak, mint mi. Az országban számos informális csoport mutatja, hogy egyre többen vagyunk, akik a radikális életforma-váltást látjuk kiútnak a mai ökológiai-társadalmi-gazdasági rendszer mély válságából.

Úgy gondoljuk, hogy ez az életforma-váltás a (F)földdel való kapcsolat visszaállításával kezdődik ? hogy hol ér véget, nem tudjuk. Hiszünk abban, hogy a (F)földhöz való visszatérésen keresztül autonóm közösségeket tudunk teremteni, melyek egy emberléptékű együttélés alapjait képezhetik. Ez egyáltalán nem új dolog, ismerjük a hazai Élőfalu hálózat törekvéseit, az egyre szaporodó és azonos irányba mutató kezdeményezéseket.

Ismerjük az olyan, több évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi példákat, mint a Longo Mai szövetkezetek, melyek már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek ezen a téren. Csoportunk ahhoz a hagyományhoz érzi magát legközelebb, mely a test-lélek-szellem integritásával történő Földművelés irányába törekszik, és úgy érezzük, egy olyan egyre erősődő társadalmi bázis van kialakulóban, ahol mind egyazon irányba haladunk.

Szeretettel meghívunk Téged, Titeket, és mindenkit, aki az országban ebbe az irányba halad gondolatban vagy tettel, hogy csatlakozzatok hozzánk és jöjjetek el egy találkozó-táborra július 14. és 18. között a Bakonyba, a Zirctől nem messzire fekvő Akli majorba. A találkozó egy nagyobb térbeli és időbeli folyamat kicsiny lépcsőfoka: a Reclaim the Fields nemzetközi mozgalom első regionális találkozója, mely a hazai folyamatok erősítője kíván lenni.

A találkozó egyben alkotótábor is: gerincét egy közösségi szellemi alkotóműhely képzi majd, mely gyakorlati workshopokkal egészül ki többek között a méhészet, a kemencépítés, a permakultúra, a retextil, a sajtkészités témájában. Esténként inspiráló közös gyűléseket tartunk, melyeken a már vidékre költözött úttörők tapasztalatairól és a közösségi forráselőteremtés lehetőségeiről is szó lesz. A Föld, szellem és lélek együttes műveléséhez méltó módon, a tábor programstruktúrája egy részvételen alapuló módszertanra építkezik, melyről bővebb információkat találsz majd a blogon.

A tábort teljesen önerőből szervezzük, ezért nagy örömmel fogadunk minden segítséget, pénzbeli, tárgyi vagy szellemi felajánlást! Kíváncsian várjuk, mekkora és milyen közösség leszünk. Minél többen hozzáteszünk egy keveset, annál több lehetőséget tudunk a táborban megvalósítani! ? A tábor alapdíja tartalmazza a szállást, és az étkezést, de ez utóbbiban nagy segítség, ha hoztok magatokkal reggelihez és vacsorához otthoni finomságokat.

Kérünk Titeket, hogy a blogunkon megtalálható regisztrációs lapot legkésőbb július 4-ig töltsétek ki!. A tábor részvételi díja 2500 Ft/fő/nap, melyet a helyszínen tudtok befizetni. A programleírást és az összes részletet ugyancsak megtaláljátok a blogon. Gyertek el! Műveljük a földünket, a szellemünket közösen! ? írta a Földkelte csoport.

Szóljon hozzá!