ZETApress

hírportál

Alamuszi macska?

Péter nemrég új munkahelyre került. Az irodában nők voltak többségben. Lányok, asszonyok vegyesen ültek az asztaloknál. A jóképű fiút többen kinézték maguknak, de ő mindnyájukhoz egyformán kedves volt. Mindenkinek egyformán bókolt, nem tett különbséget a hölgyek között.

Pár hét után egyre hevesebb vonzalmat érzett Paula iránt. Nyílt titok volt odabenn, hogy az asszony nem él jól férjével. Nem ő csalja élete párját, hanem amaz lépett félre már néhányszor. Az asszony mégsem állt bosszút, őt az erkölcs mintaképének ismerték azóta is.

Péter egyre gyakrabban került a nő közelébe, s igyekezett vele kettesben maradni. Örült, ha hozzáérhet ruhájához, ha megsimogathatja arcát, haját. Az asszonynak is tetszett a közeledés. Nem húzódott el, ha Péter kezdeményezett. Kapcsolatuk éppen csak bimbózott, amikor a teakonyhában rajtakapták őket.

Tulajdonképp nem is volt ez igazi rajtakapás. Péter csak meg akarta simítani Paula fejét, amikor a nagyszájú Erika belépett az ajtón. A férfi zavartan visszahúzódott, de ez csak olaj volt a tűzre. Képzeljétek, mit láttam! ? futott vissza Erika az irodába, s elmesélte a teakonyhabeli látottakat. Tulajdonképp semmit sem látott, de azt remekül tálalta a pletykára éhes többieknek.

A férfi zavartan hallgatott, amikor a szobába visszatért. Legényember volt, neki nem kellett semmit szégyellnie, de a férjes asszonyt nem akarta bajba sodorni. Semmi sincs közöttünk, mondta, s ezt Paula is megerősítette. Csak nem képzelitek, hogy épp vele csalom meg az uram! ? kritizálta Pétert nagy hangon. ? Nem is értem, miért is közeledett volna mint nőhöz hozzám, amikor csak a kolléganője vagyok? ? játszotta meg magát.

Azóta a munkahelyen megtartják a három lépés távolságot, a nő nyíltan elutasító. Adnak a látszatra, szabadidejükben viszont számos alkalmat találnak az együttlétre. Ez Paulának is jóval nehezebb, de igyekszik megoldani a dolgot. Mégsem akarja, hogy szájára vegye őket az iroda. Úgyis arra várnak odabenn, mikor kiről beszélhetnek valamit.

Péter továbbra sem kezdeményez senkinél a munkahelyén. Alamuszi macska nagyot ugrik, céloznak kolléganői a teakonyhában történtekre, azaz nem történtekre. Eszükbe sem jut, hogy a férfi nem ravasz, hanem talpig úriember. Olyan, aki megvédi a pletykáktól szíve választottját. Igaz, a kolléganőknek ez nem tetszik. Ők csak a pletykákból élnek, s közben senkit sem kímélnek. Mindenkin átgázolnak maguk körül.

Szóljon hozzá!