ZETApress

hírportál

Tide az ázvízkárosultakért

1050 doboz mosó- és tisztítószer gyűlt össze az árvízkárosultaknak. A Tide Tiszta Szívvel akció önkéntesei három településen osztottak adományt ? tudatta a Merlin Communications.

Három település, 35 önkéntes, 1050 doboz tisztítószer több mint hatmillió forint értékben. Így lehetne összefoglalni a tegnapi napot, amikor Edelény, Szendrő és Szendrőlád lakosainak a Tide önkéntesei személyesen adták át a tele doboz mosó- és tisztítószereket. Az akcióban hatalmas segítségükre volt a helyi ÁNTSZ is.

Szerdán a Tide Tiszta Szívvel akció önkéntesei lepték el Edelény, Szendrő és Szendrőlád utcáit, hogy az árvízkárok által leginkább sújtott településeken személyesen adják át a több mint 6 millió forint értékű mosó- és tisztítószereket. Településenként 350-350 dobozt adtak a Bódva-völgy Egészségvédelméért Alapítványnak, amelyeket személyesen osztottak szét. Ezen felül egy-egy mosó-szárítógépet is rendelkezésre bocsájtottak közösségi épületekben, ahol a lakosok ingyen tudják mosni ruháikat, amíg erre szükségük van.

Az adományokkal és a személyes jelenléttel próbálták az önkéntesek enyhíteni a helyi lakosok fájdalmait és veszteségeit. Az önkéntesek könnyekig hatódott helyi lakosokkal találták szemben magukat. ? Az egész életünk munkáját elvitte az árvíz, így minden segítségért nagyon, de nagyon hálásak vagyunk. Nagyon kedvesek! Köszönjük szépen! ? hálálkodott egy edelényi lakos.

Az akció önkéntesei között ismert arcokkal is találkozhattak az edelényi lakosok. Szandi és férje is osztotta a dobozokat. ? Megható volt látni, ahogy idős emberek megfáradt és megtört arcára mosolyt csalt a felismerés, ahogy megismertek, miközben átadtam nekik az adományt. Drámaian néz ki a város és bármikor, amikor segíteni kell, ott leszek! ? mondta el Szandi.

A katasztrófavédelemmel és a helyi tiszti főorvossal egyeztettünk, mielőtt adományoztunk. Tudni akartuk, mire van az árvízkárosultaknak a legnagyobb szüksége. Örülök és büszke vagyok a kollégáimra, akik az irodai munkát önkéntes munkára váltották fel a mai napon, és így 1050 árvízkárosult családnak tudtunk segíteni ? mondta le a Tide képviseletében Janky Gyöngyi, a Procter & Gamble vállalati kapcsolatok menedzsere.

Szóljon hozzá!