ZETApress

hírportál

Egymillió műalkotásokra

Közel egymillió forint gyűlt össze a Magyar Képzőművészeti Egyetem aukcióján az árvízkárosultak javára. A Magyar Képzőművészeti Egyetem június 19-én, a Múzeumok Éjszakáján rendezte meg jótékonysági árverését az árvízkárosultak javára.

Az aukción közel egymillió forint gyűlt össze. Az eseményre az egyetem hallgatói és tanárai által felajánlott alkotásokra lehetett licitálni. A Marsó Diana vezette közel kétórás árverésen száz főt meghaladó licitáló közönség jelent meg és hatvankilenc alkotást vihettek haza.

A rendhagyó alkalmon egységesen öt, illetve tízezer forintról indult a licit, és az alkotások a kikiáltási ár többszöröséért találtak gazdára. A befolyó összeget az egyetem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság számlájára utalja át.

A Hallgatói Önkormányzat által szervezett rendezvény elérte célját, hiszen a vártnál gyorsabban és magasabb áron találtak gazdára az alkotások, így remélhetőleg még több család számára teremtődött meg a lehetőség, hogy segítséget kapjanak ? tudtuk meg Balogh Mátétól.

Szóljon hozzá!