ZETApress

hírportál

Új városrész Dél-Pesten

Ferencvárosi Kurír II. évfolyam 21. szám

Ferencváros elmúlt húsz éves ? méltán nemzetközi hírnévre szert tett ? fejlődése a XXI. század második évtizedében is folytatódik. A Wing Zrt. közreműködésével, a Foster+Partners építészeti iroda tervei alapján valósul meg az a beruházás, amely hazánk első környezettudatos szemlélettel épülő és működtethető városrésze lesz.

A Duna Passage-nak helyet adó, a Lágymányosi híd pesti hídfőjétől délre eső terület eddig Csipkerózsika álmát aludta. Budapest jelenleg legnagyobb, közel 15 hektáros Duna parti területe a rehabilitációt követően nem csupán világszínvonalon, hanem fenntartható módon születik újjá, fejlesztése során kiemelt szerepet élvez a környezetvédelem, a zöld technológiák alkalmazása. Mindezek eredményeképpen az épületek energiafelhasználása az átlagosnál akár 40-50 százalékkal is alacsonyabb lehet, ami természetesen az irodák, lakások és más helyiségek költségeinek csökkenésében is megmutatkozik ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír legújabb számában.

A Budapest egyik utolsó, beépítetlen Duna parti területén megvalósuló városközpont panorámás, napfényes lakásoknak, modern, környezetbarát irodáknak, éttermeknek, kávézóknak, valamint kereskedelmi és kulturális központnak ad helyet, amelyeket több közösségi park, valamint folyóparti szabadidős lehetőségek sora egészít ki. A születő új városrész sajátossága, hogy két oldalról is folyópart határolja, amely mintegy elválasztja a város nyüzsgésétől, a Duna és a Ráckevei Duna ág által közrefogott félszigeten pedig akadálymentesen közelíthető meg a Duna part.

Ferencváros további fejlődésében a Duna Passage csak egy a nagyléptékű beruházások közül, hiszen a kerületben akadnak még beépítetlen területek, amelyek kiváló lehetőséget kínálnak a befektetők és a kellemes környezetben található lakásokra, irodákra vágyók számára is ? írta Steiner Gábor főszerkesztő, aki az előző hetihez hasonlóan megint sok-sok érdekességet tett közzé.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kisebbségi választások | ZETApress

Szóljon hozzá!