ZETApress

hírportál

Bringázz és reggelizz!

Bringás reggeli lesz holnap az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett. A Budapesti Közlekedési Központ az idén is csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez: reggelivel várják a bicikliseket az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett – tudatták sajtósaik. Fotónk BKK/Nyírő Simon felvétele.

A BKK péksüteménnyel, almával, üdítővel és Túró Rudival várja holnap reggel a kerékpárral munkába vagy iskolába indulókat 07 és 09 óra között a belvárosi Erzsébet tér északi részén, a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli akciójához csatlakozva.

A reggeli mellett a helyszínen a BKK legfrissebb kerékpáros térképét is megkapják az érdeklődők, amelyen részletesen megnézhetők a fővárosi kerékpáros útvonalak. Aki inkább az online megoldásokat szereti, annak érdemes a BudapestGO appot használnia, amely akár MOL Bubival, akár saját kerékpárral is tervez kerékpárosbarát útvonalakat. Sőt, az alkalmazás azt is megmutatja, hogy az adott útvonalon van-e olyan közösségi közlekedési járat, amelyen bringa is szállítható. Útvonaltervezéskor a Beállítások menüben lehet kiválasztani a bringás tervezéshez kapcsolódó extrákat.

A Bringás reggeliken országszerte tízezer biciklizőt szólítanak meg személyesen több mint száz helyszínen, ahol beszélgethetnek a kerékpározási szokásaikról, arról, mitől lehet biztonságosabb, gyerek- és biciklibarátibb a lakóhelyük. A kezdeményezés célja, hogy megvendégelje azt az egyre több embert, akik ezt az egyszerű, olcsó és gyors közlekedési eszközt választják munkába, iskolába, vagy egyetemre menet. A helyszínek folyamatosan frissülő listája és további részletek megtalálhatók a Magyar Kerékpárosklub honlapján.

A BKK számára kiemelten fontos a környezetkímélő – köztük a kerékpáros – közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy a város lakói tiszta és fenntartható környezetben élhessenek. A Budapesti Közlekedési Központ többek között ezért fejleszti a fővárosi kerékpáros úthálózatot, ezért bővíti a MOL Bubi közbringarendszert és ezért támogatja örömmel a Magyar Kerékpárosklub ezen kezdeményezését is.

Szóljon hozzá!