ZETApress

hírportál

Szekszárdi fejlesztés

Félmilliárd forintból fejlesztették a PTE szekszárdi gyakorlóiskoláját – tudatta Kottász Gergely, a PTE sajtóreferense. Fotóink Csortos Szabolcs/PTE felvételei.

Lezárult a Gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztése című pályázat, melynek révén megújult és több mint 3300 új, modern eszközzel gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem lllyés Gyula Gyakorló Általános Iskolája Szekszárdon. A PTE vezetésével, a Semmelweis Egyetemmel konzorciumban megvalósult pályázat egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, egyenlő megosztásban, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A projekt záróünnepségét délután tartották Szekszárdon.

Az EFOP 4.2.3 kódszámú, Gyakorló iskolák infrastrukturális fejlesztése című projekt révén a Pécsi Tudományegyetem pedagógusképzésben elengedhetetlen, szekszárdi székhelyű, több mint 600 diákot oktató PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorló-óvoda általános iskolai részének fejlesztése valósulhatott meg az elmúlt időszakban.

Az ötszáz-millió forint európai uniós támogatásból 27 nevelési-oktatási tanterem, és az ezek elérését szolgáló folyósok és közösségi helyiségek, valamint a sport és futópálya újult meg, csakúgy, mint a gyermekek egyik kedvenc terepe, a játszóudvar. Az eredeti támogatási szerződésben a felújítási munkálatokon felül nagyságrendileg 1250 új eszköz szerepelt, azonban a beszerzések olyan eredményesen és költséghatékonyan valósultak meg, hogy további 2100 eszköz beszerzésére nyílt lehetőség.

A látványos bútorbeszerzéseken túl minden nevelési-oktatási tantermet interaktív táblával szereltek fel, ami hozzájárul a pedagógusképzés színvonalának növeléséhez. A gyakorlatorientált képzések fejlesztésének növelése érdekében több száz új sporteszköz és hangszer is gazdagítja mostantól az oktatást Szekszárdon. Az informatikai képzés is korszerű eszközökkel gyarapodott a projekt révén, összesen 450 vadonatúj tablet segíti a felsős osztályba járó gyerekek mindennapi tanulását. E modern, korszerű eszközök az intézmény tanulóinak támogatásán túl a PTE tanárszakos hallgatóinak gyakorlati, módszertani képzését is segítik.

A projekt mai záróünnepségén köszöntőt mondott Lengvárszky Attila, a PTE oktatási igazgatója, Gerner Zsuzsanna, a PTE Tanárképző Központjának főigazgatója, Szécsi Gábor, a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja, valamint Bucsányiné Gréczy Gabriella, a gyakorlóiskola igazgatója. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Szóljon hozzá!