ZETApress

hírportál

Üresen vagy nemmel?

Az MSZP is beszáll a nemzeti konzultációs ívek gyűjtésébe – tudatták sajtósaik. Csatlakoznak az Egységes Diákfront kezdeményezéshez: saját irodáikkal és eszközeikkel segítik egymillió üres nemzeti konzultációs ív összegyűjtését.

A konzultációs kérdőívek ismét csak a kormány propagandacéljait szolgálják, a választási kampány részét képezik, ezúttal is közpénzből. A magyarokat a saját pénzükből próbálják manipulálni, miközben számos valós kérdésben nem lehet véleményt nyilvánítani, az igazi közös ügyekről nem engednek népszavazást tartani, propaganda van, normális oktatás nincs. Ha a kormányt valóban a társadalom többségének álláspontja érdekelné, azokról népszavazást írna ki az ellenőrizhetetlen nemzeti konzultációk helyett – írják közleményükben.

A következő hetekben bárki leadhatja az MSZP pártirodáin a kitöltetlen választási propagandakérő íveket. Arra kérnek mindenkit, hogy aki egyetért azzal, hogy az oktatás problémáit kellene mindenekelőtt foglalkozni, hogy juttassa el a kérdőíveket akár az Egységes Diákfronthoz, akár a lakóhelyéhez legközelebb eső MSZP pártirodába! Az összegyűlt konzultációs íveket a gyűjtés végén átadják a Diákfrontnak – fejeződik be az MSZP felhívása.

Természetesen senkit sem befolyásolhatunk, valamit viszont nem értek: aki nem akar igenekkel szavazni, megjelölheti a nemeket! Vagy ezt nem meri megtenni? Fél névvel-címmel vállalni a véleményét? Az ellenzék mielőbbi kormányváltást vizionál, talán ők sem veszik magukat komolyan? Ha 2024. június 09-én önkormányzati és Európai parlamenti győzelmeket várnak, miért biztatnak mindenkit a nyusziszerepre? Aki üresen átadja nekik a kérdőívet, csak a saját döntésképtelenségét bizonyítja!

2000-ben és 2010-ben népszámláló voltam Ferencvárosban. Az utolsó három kérdéscsomagban a fogyatékosság és a nemzetiséghez tartozás mellett a vallásgyakorlásról is önként kellett nyilatkozni, s az egyházak későbbi állami támogatása a válaszok függvénye lett. Sokan nem merték megvallani hitüket – Ez a magánügyem! – mondták, pedig ha bátrabbak, jóval több pénz érkezne azóta egyházainkhoz. Tavaly április 03-án az országgyűlési választásokkal együtt tartott gyermekvédelmi népszavazásnál is sok baloldali választó érvénytelen szavazatokat adott, hogy ezzel érvénytelenné tegye a voksolást, mert tudták, hogy kisebbségben vannak és csak így tudták megakadályozni a jobboldal sikerét. Az üres kérdőívek átadásával most is ugyanerre készülnek!

Szóljon hozzá!