ZETApress

hírportál

Logisztika fiataloknak

Egyre több fiatal tehet szert sokrétű logisztikai ismeretekre – az MLE a BSZC-vel és a BKK-val is együttműködést írt alá – tudatta Károly Róbert PR szakértő, marketing tanácsadó Károly Róbert PR & Marketing | KRPR.hu.

A Magyar Logisztikai Egyesület októberben több új együttműködést is tető alá hozott. A Békéscsabai Szakképzési Centrummal és a Budapesti Közlekedési Központtal is megállapodás írt alá, ezek eredményeként pedig a logisztika iránt érdeklődő hallgatók, valamint iskolás csoportok is sokrétű szakmai ismeretekre tehetnek szert. Az MLE célja a logisztika társadalmasítása. Ennek keretein belül a szervezet rendszeresen indít saját logisztikai képzéseket, Budapesten és online oktatás formájában is. Emellett legújabb helyszínként már Nyíregyházán is Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés indulása várható.

Országos szinten szakmai támogatást nyújtanak továbbá a logisztikai oktatás színvonalának magas szinten és naprakészen tartása érdekében. Ez azonban nemcsak abban nyilvánul meg, hogy már több évtizede megjelenik a szervezet szakmai tanulmánygyűjteménye, a Logisztikai Évkönyv, amelyben a szakmai innovációk tudományos színvonalú publikálására nyílik lehetőség, hanem folyamatosak az olyan szakmai partnerségek létrejötte is, amelyek szintén a magas színvonalú szakember utánpótlást segíthetik.

Tavasszal a HR területen élen járó Trenkwalderrel írtunk alá megállapodást. A közelmúltban pedig további együttműködések is létrejöttek. Utóbbiak kifejezetten a fiatalok, valamint a logisztikai oktatásokban résztvevők számára előnyösek – mondta dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum már egy éve a partnerek között

Itt az együttműködést többek között az indokolta, hogy a logisztika robbanásszerű fejlődését lehet megfigyelni, ezzel a fejlődéssel pedig fontos lépést tartani. A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) számára fontos volt, hogy olyan együttműködéseket teremtsen, amelyek egyik oldalról szakmai, másik oldalról pedig a szakmán kívüli segítséget tudjon nyújtani. – A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) leginkább szakmai oldalról tud minket támogatni. Hiszen a munkaerőpiacról és a gazdasági életből érkező legújabb tudást tudja számunkra biztosítani – mondta Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója.

A Magyar Logisztikai Egyesület már egy éve együttműködik a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Kemény Gábor Technikummal. Az együttműködés részeként a szakmai szervezet már több céghez is elvitte az intézmény diákjait és tanárait. – Nem mindennapi helyekre is el tudjuk juttatni a fiatalokat. Ezeken a legkorszerűbb logisztikai technológiákat ismerhetik meg, illetve megtapasztalhatnak olyan különlegességeket is, amelyeket nem biztos, hogy másképp láthatnának. Olyan cégek életébe is betekintést nyerhetnek például, ahol a legkorszerűbb robotokat alkalmazzák, vagy ahol 5G technológia alkalmazásával távolról vezérlik a daruk mozgását – közölte az MLE elnöke.

A BSZC Kemény Gábor Technikum számára rendkívül fontosok a szakmai utak, amelyek során a diákok a gyakorlatban ismerhetik meg a különböző cégek és szervezetek logisztikai gyakorlatát. – A Budapesti Közlekedési Központban is voltak már a tanulóink. Nagyon fontos, hogy ezáltal egy európai fővárosnak figyelhették meg a Forgalomirányító Központját. Ez egy unikális dolog, ami nagyon keveseknek adatik meg – emelte ki az együttműködés sikerére utalva Malatyinszki Péter, a BSZC Kemény Gábor Technikum igazgatója, aki hozzátette, hogy emellett Fényeslitkére is eljutottak már, ahol pedig Európa egyik legmodernebb logisztikai központját ismerhették meg. Mindemellett hamarosan az MLE segítségével a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisára (MH ARB) is ellátogathatnak, megismerve az ottani több száz fős rendezvény részeként a katonai logisztika világát. A friss együttműködési megállapodás aláírásával, ezután a partnerség egy magasabb szinten folytatódhat. Ennek pedig leginkább a logisztikai tanulmányokat folytatók lesznek leginkább a haszonélvezői.

A BKK is örömmel írt alá együttműködési szerződést a szervezettel

A Magyar Logisztikai Egyesület a közelmúltban nemcsak a békéscsabai intézménnyel, hanem a Budapesti Közlekedési Központtal is együttműködési megállapodást írt alá. – A partnerségnek nagyon örülünk, hiszen így a továbbiakban is a logisztikai tanulmányokat folytató hallgatók és iskolás csoportok közelebbről megismerhetik fővárosunk közlekedésének színfalak mögött zajló logisztikai világát – hangsúlyozta dr. Doór Zoltán.

Az együttműködési megállapodás részeként, a jövőben többek között közös szakmai rendezvények is létrejöhetnek, illetve a BKK Forgalomirányító Központjába is rendszeresen betekintést nyerhetnek a logisztikai területen tanulmányokat folytatók. – A BKK-nál fontosnak tartjuk, hogy a modern és fenntartható főváros formálásába bevonjuk az innovatív és tehetséges fiatalokat. Ezért is örültünk az MLE-vel kötött partnerségnek – nyilatkozta az együttműködésről Sághy Andrea, a Budapesti Közlekedési Központ HR-igazgatója.

Szóljon hozzá!