ZETApress

hírportál

Zebraünnep Józsefvárosban

Jelentős lakossági igényt kielégítve mára elkészült a gyalogosátkelő az Orczy út-Kőris utca kereszteződésében a Józsefvárosi Önkormányzat kezdeményezésére és finanszírozásával, a BKK lebonyolításában és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével, valamint az ALDI Magyarország támogatásával.

Az előkészítő munkák másfél éve után a kivitelezés 3 hónapig tartott. A kereszteződés az Orczynegyed egyik kapuja, amelyen kétszer két sávos, nagy forgalmú körút és villamosvonal vezet át, és ahol számos kereskedelmi létesítmény is található, ezért ezen a környéken sokan közlekednek gyalog. Fotóink BKK/Nyírő Simon felvételei.

A gyalogátkelőhelyre már hosszú ideje vártak az itt élők és az erre közlekedők, mivel korábban itt nem volt lehetőség szabályos átkelésre. Az új jelzőlámpás kereszteződés és a gyalogátkelő átadásával a közlekedési csomópont biztonságos és akadálymentes átkelést tesz lehetővé, ráadásul zöldebb környezetben.

A gyalogos-átkelőhely kialakításával egy időben útfelújítás történt a zebra közelében; új járdaszegélyek és járdaszigetek, új közvilágítási lámpák és új közlekedési jelzőlámpák létesültek, valamint a zöldfelület rendezése, a füvesítés és a cserjeültetés is elkészült. A 18 órakor kezdődő zebraünnepen Pikó András polgármester; Rádai Dániel alpolgármester; Camara-Bereczki Ferenc Miklós, a körzet önkormányzati képviselője; Kovács Bendegúz, a BKK szakszóvivője és az ALDI áruház képviselője köszöntő beszédei után együtt átsétáltunk a zebrán. A szemben lévő Gólya Közösségi Ház tetőteraszán állófogadáson vártak az Orczy út 46-48-ban, s az ingyen sörhöz a bejáratnál kuponokat kaptunk.

Szóljon hozzá!