ZETApress

hírportál

Kézzel-géppel takarítottak

Egy közepes budapesti kerületben keletkező teljes napi hulladékmennyiséget szedtek össze és szállítottak el a Budapesti Közművek munkatársai a tűzijátékot követően – tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. PR és Kommunikációs Igazgatóság.

Az augusztus 20-ai tűzijáték véget ért, a pirotechnika füstjét elfújta a szél, elcsendesedett a rakpart a Duna mind két oldalán, a látogatók is hazamentek. A Budapesti Közművek közel 100 dolgozója részére ekkor kezdődött a munka nagyobb része, a tömeg elvonulását követően kézi erővel és 15 gépjárművel takarították fel a budai és pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó további fővárosi területeket, valamint összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött többlet-hulladékot.

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Köztisztasági- és Hulladékgazdálkodási Divíziók munkatársai az augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódó rendezvényeken és a tűzijátékot követően több, mint 43 tonna többlet-hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el ártalmatlanításra. Ez a hulladék mennyiség megfelel egy közepes budapesti kerületben egy nap alatt begyűjtött összes kommunális (háztartási) hulladék mennyiségének, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a hétvégi rendezvényekkel egy új kerülettel bővültek erre az időszakra a Társaság feladatai. Ez annál is inkább igaz, hiszen a fenti mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét, melyet a kollégák a napi program szerint természetesen szintén begyűjtöttek. Az elszállított hulladék túlnyomó részét energetikai úton hasznosították a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.

Szóljon hozzá!