ZETApress

hírportál

Segítőkész gazdagok

Gyógyíthatatlan beteg kislánynak segít Rácz Jenő. Már tíz család kap állandó segítséget az Egy Lépéssel Több Alapítványnak köszönhetően, a július 26-ai első ötről idekattintva olvashatunk.

Újabb öt hátrányos helyzetű, beteg gyermekeket gondozó család csatlakozhatott a nemrég létrehozott Egy Lépéssel Több Alapítvány támogatási programjához Óbudán, a Bastion Group Bécsi úti központi irodájában. Az alapítvány új kezdeményezése, a Fogadj örökbe egy családot! program havi rendszerességgel nyújt segítséget rászoruló családoknak.

Rácz Jenő, az alapítvány egyik nagykövete elárulta, mindegyik, a programhoz csatlakozott család története szívbe-markoló, de a kis Nati életútja különösen megérintette. – A kislányom miatt különösen szíven ütött a kis Natália története, elképzelni sem tudom, mit tennék hasonló helyzetben. Nati egy gyógyíthatatlan betegséggel küzd, ennek ellenére egy mosolygós, bájos pici lány. Mindannyian csak tanulhatunk tőle! Egy biztos: fontos, hogy ekkora bajban azt érezze a család, hogy nincs egyedül és van, aki segít rajtuk! Ez az alapítvány épp ennek ad teret – mondta Rácz Jenő hozzátéve, hogy a világ tele van olyan emberekkel, akik épp csak túlélik a mindennapokat, és ilyenkor szembesülünk azzal, hogy az egészség és az emberi élet azok, amelyek igazán fontosak.

Jobban kell vigyáznunk magunkra és azokra, akiknek szükségük van rá. A kiutat sokszor egy kis apróság jelentheti a szorult helyzetből. Aki segít, legyen rá büszke és igenis juttassa el minél több emberhez! Teremtsünk ezzel hagyományt! – üzente a sztárséf.

Egy család legfeljebb havi 50 ezer forinttámogatásban részesülhet a program jóvoltából. Az összeg nem készpénzben kerül átadásra, hanem a beküldött, például rezsi számlákat fizeti ki az alapítvány, közvetlenül a szolgáltatóknak. A támogatás tehát fordítható rezsiköltségekre vagy akár a gyógykezelésekhez kapcsolódó kiadásokra is, amelyeket ezek a családok önmagukban nehezen vagy egyáltalán nem tudnának kifizetni.

A program egyik legnagyobb előnye, hogy biztosítja, hogy a felajánlók adománya minden esetben oda kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van rá. Így senkinek sem kell aggódnia, hogy esetleg nem jut célba az adománya – árulta el Hajós István, az Egy Lépéssel Több Alapítvány megálmodója. Az alapítvány Instagram-oldalán minden hasznos infót megtalálhatunk róluk.

Szóljon hozzá!