ZETApress

hírportál

Bemutatták az új szóvivőket

Budai Bernadett 28 éves politikai elemző és Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda 35 éves vezetője lesznek a kormányszóvivők holnaptól, jelentette be Gál J. Zoltán, a MEH államtitkára. A kormányátalakítás után most jött el az ideje annak, hogy a kormánykabinet is kiegészüljön, két szóvivő kinevezését pedig az is indokolja, hogy júliustól naponta lesznek kormányszóvivői tájékoztatók, mondta.

Olyan embereket választottak, akik nem szópárbajban edzettek, nem közszereplők és inkább jövőjük, mint múltjuk van, de szakmai felkészültségükkel értik is és meg is tudják értetni az emberekkel a reformfolyamatokat. Helyt fognak állni új szerepükben, adott hangot reményének az államtitkár.

Teddyt lapátra tették

Farkasházy Tivadart többtucat társával együtt pénteken kirúgták a Rádióból. A Rádiókabaré főszerkesztője első felindulásában elmondta, hogy egy esetleges vezetőváltáskor sem megy többé vissza. Soha se mond, hogy soha! ? tartja a népi bölcselet, így lehet, hogy később megbánja majd elhamarkodott kijelentését.

Teddyt korábban már el akarták távolítani a közszolgálati orgánumból, mert összeférhetetlennek tartották munkájával a Hócipő főszerkesztői posztját. Akkor ezt úgy oldotta meg, hogy a hetilapot másnaptól felesége, Mimike jegyezte, s főszerkesztőként Farkasházy Tivadarné szerepelt az impresszumban. Mostani elbocsátása után nem kell már az asszony szoknyája mögé bújnia, s újra főszerkesztheti hivatalosan is a lapot.

Szóljon hozzá!