ZETApress

hírportál

Holnap is járó M3 metró

Közlekedési változások a fővárosban március 15-én: a nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt holnap korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni a belvárosban – tudatta a BKK Kommunikáció. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

Délelőtt a Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút útvonalon, valamint egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán lezárások lesznek, ezért a BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost. A társaság a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen a metrók használatát javasolja, idekattintva pedig folyamatosan tájékoztatást ad a közösségi közlekedési változásokról. Az M3-as metró március 15-én egész nap Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont valamint Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között jár, a kettő közötti szakaszon metrópótló busszal lehet utazni.

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak, azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódóan nagyobb térségi lezárások lesznek, amelyek jelentősen érintik a közösségi közlekedést is.

A Kossuth Lajos téri rendezvények miatt a 2-es, 2B és 2M villamos 8 órától várhatóan 10 óráig dél felől csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekedik, a Szent István körút és a Kossuth Lajos tér között a 15-ös és a 115-ös buszok biztosítják az eljutási lehetőséget.

09:30-kor ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, amelynek idején szakaszos és időszakos lezárásokra kell számítani a Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Deák Ferenc tér-Károly körút-Astoria-Múzeum körút útvonalon, a Múzeum körút zárása várhatóan 11:30-ig tart, emiatt: az M3-as pótlóbusz várhatóan 09:30 és 10 óra között a Nyugati pályaudvar és a Deák Ferenc tér között az Andrássy út-Nagykörút módosított útvonalon közlekedik, az Arany János utcát nem érinti.

A 47-es, 49-es villamosok 09:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút korlátozása idején csak Budán, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig járnak.

A 100E autóbusz 09:30 és várhatóan 11:30 között rövidített útvonalon a Liszt Ferenc Airport 2. terminál és a Kálvin tér között közlekedik, az Astoriát és a Deák Ferenc teret nem érinti.

A 9-es autóbusz 09:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút lezárása miatt mindkét irányban módosítva, a Baross utca-Nagykörút-Margit híd útvonalon közlekedik a 923-as autóbusz megállóhelyein megállva.

A 72M trolibusz 09:30 és várhatóan 11:30 között a Múzeum körút zárása idején az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között, illetve 09:30 és 10:00 között Zugló vasútállomás (Hermina út) és a Kossuth Lajos tér között, 10 óra és 11:30 között pedig a Deák Ferenc térig jár.

Az Andrássy úti délutáni rendezvény miatt a 105-ös és a 178-as autóbuszok már 10 órától módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út között a Podmaniczky utcán közlekednek, a 72M trolibusz megállóinak érintésével.

A Dózsa György út zárásakor, várhatóan 15:20 és 15:50 között a 20E autóbusz a Zichy Mihály út-Erzsébet királyné útja-Hungária körút módosított útvonalon közlekedik, a Hősök terét nem érinti. A 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok a Zichy Mihály út-Hermina út-Állatkerti körút útvonalra terelve járnak a Benczúr utca és a Hősök tere megállójukat nem érintik, viszont megállnak a 70-es, 72M trolibuszok érintett megállóiban, a 75-ös trolibusz a Stefánia út?Hermina út?Állatkerti körút módosított útvonalon közlekedik.

Az Andrássy út Hősök tere és Oktogon közötti zárása idején, várhatóan 15:40 és 16:20 között a 4-es, 6-os villamosok a Dél-budai végállomásuk és a Blaha Lujza tér, valamint a Széll Kálmán tér és az Oktogon között közlekednek, a 76-os trolibusz a Jászai Mari tértől a Ferdinánd hídig, a Keleti pályaudvartól pedig (a Wesselényi utcától a 74-es trolibusz útvonalán) a Károly körút (Astoria) megállóhelyig járnak, a 73-as trolibusz nem közlekedik, az Andrássy út Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti lezárása idején, várhatóan 16 óra és 16:40 között a 70-es, 78-as trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, illetve a Keleti pályaudvar felől csak az Akácfa utcáig közlekednek.

Szóljon hozzá!