ZETApress

hírportál

Gyermekvasút nyomában

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a hagyományos Gyermekvasút nyomában 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. A tavasszal megnövekvő kirándulóforgalom miatt az ünnepnaptól kezdve hétvégeken a vonatok már sűrűbben, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról.

Szerdán rendezik a már hagyományos Gyermekvasút nyomában 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait: a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet. A túra szintideje 7 óra, nevezni Széchenyihegy állomáson a rajtnál lehet aznap reggel 08 és 10 óra között. A nevezési díjakról, a javasolt felszerelésekről, az útvonal részletes leírásáról részletes információ a Gyermekvasút honlapján található.

A nemcsak a természetjárók körében népszerű programot 1996. március 15-én rendezték meg először. Minden évben március 15-én nappali, augusztus 19-én pedig éjszakai teljesítménytúrát tartanak, így a mostani már az 55. teljesítménytúra lesz a kisvasút történetében.

A március 15-től érvényes menetrend szerint tavasszal a hétvégeken jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel több járat indul. Az előre meghirdetett hétvégi napokon nosztalgiavonatok is szállítják az utasokat, a közlekedési napokról szintén a Gyermekvasút honlapján lehet tájékozódni. Március 15-én a budai hegyekben ritkaságnak számító Mk48-as dízelmozdony is forgalomba áll – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Szóljon hozzá!