ZETApress

hírportál

SzüliNAPI utazás

Gyorsabb lesz a jegyérvényesítés a BudapestGO-ban. A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját, a BudapestGO-t több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben és már egymillió ügyfél használja rendszeresen. Ezzel az egyik legnépszerűbb magyar fejlesztésű alkalmazás lett a piacon.

Az évforduló alkalmából és Budapest születésnapjára is utalva február 14-re 150 forintos napijegy váltható az alkalmazásban. Egy fejlesztésnek köszönhetően hamarosan jön az azonnali jegyérvényesítés – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ Kommunikáció. Egy éve indult el a BudapestGO, a BKK mobilapplikációja, amely igazi digitális útitársként az utazástervezéstől a jegyvásárláson át a valós idejű forgalmi információkig számos szolgáltatást nyújt.

Milliók használják a BudapestGO-t

Már 2,2 millió ügyfél töltötte le az alkalmazást, amellyel december végéig 31 millió útvonalat terveztek és 570 ezer felhasználó összesen 4,7 millió jegyet és bérletet vásárolt. A BKK jegyértékesítésében már több mint 20% a digitális jegyekből származó bevétel aránya, amelynek 2/3-át a BudapestGO-ban történt vásárlások jelentik.

A BKK folyamatosan bővíti az alkalmazás kényelmi funkcióit, ennek köszönhető, hogy az app sikere a felhasználóbarát működésben rejlik. Segítségével Budapest mellett a teljes agglomerációban tervezhetők utazások, hiszen az applikáció lehetőséget nyújt a MÁV-START elővárosi vonatjainak, a MÁV-HÉV járműveinek és a Volánbusz agglomerációban közlekedő járatainak valós idejű követésére. Nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet helyi vagy helyközi jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban. Emellett számos egyedi funkciót kínál a szolgáltatás: egyebek mellett automatikus bérletmegújítást, járműről való tervezést, testre szabható értesítéseket például kedvenc járatainkról.

Jön az azonnali jegyérvényesítés

Márciusban újabb mérföldkőhöz érkezik a BudapestGO. A mobiltelefonos fizetés során is használt NFC-technológiának köszönhetően 4 lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás.

Az elmúlt évben folyamatosan kerestük a kényelmi lehetőségeket a jegyérvényesítés területén, hogy ügyfeleink számára a lehető leggyorsabb, legkényelmesebb legyen a járművekre való felszállás a mobiljegy használatával. Márciusban bevezetünk egy olyan technológiát, amelynek segítségével a mobiljeggyel utazók számára tényleg csupán egyetlen mozdulat lesz a jegyérvényesítés vagy a bérletbeolvasás – jelentette be dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója a közelgő születésnap alkalmából.

Az azonnali jegyérvényesítésre és bérletbeolvasásra március elejétől a metró területén lesz először lehetőség. Tavasszal – az időjárás függvényében – a BKK folyamatosan bővíti azon járművek körét, amelyek rendelkezni fognak a technológiával. Terveik szerint májusra minden járművön lehetőség lesz az azonnali jegyérvényesítésre, bérletbeolvasásra. A szolgáltatás tavasztól egyelőre csak a BudapestGO-ban lesz elérhető.

Egész napos utazás 150 forintért

Nem csak az új fejlesztéssel ünnepel a BKK: 2023. február 14-én 150 forintért korlátlan utazásra lesz lehetőség a BudapestGO szüliNAPIjeggyel, amely kitűnő lehetőséget biztosít a közösségi közlekedés és az alkalmazás kipróbálására. Az 150 forintos ár Budapest 150 éves szülinapjára utal – a BKK fontos együttműködő partner a Főváros másfél éven át tartó rendezvénysorozatában. A BudapestGO születésNAPIjegy mától vásárolható meg a BudapestGO-ban, illetve a többi, mobiljegyet árusító applikációban és február 14-én kedden 00:00-tól 23:59-ig használható fel.

Szóljon hozzá!