ZETApress

hírportál

Utazzunk kisvonaton!

Nyílt napot tart a Gyermekvasút Széchenyihegy végállomáson: január 22-én vasárnap 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világát kedvelő gyerekeket, akik közül az érdeklődők még jelentkezhetnek a február 04-én induló gyermekvasutas tanfolyamra.

Újdonság, hogy a MÁV appban már gyermekvasúti napijegyek is kaphatók, melyekkel egész nap többször is lehet utazni a kisvonatokon – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A vasárnapi nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A kisebbek papírból elkészíthetik saját jelzőjüket vagy vonatos üdvözlőkártyájukat.

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják a látogatókat Széchenyihegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt, a kis vasútbarátok felszállhatnak a híres Mk45-ös mozdony, a Bendegúz, valamint a budai hegyekben kuriózumnak számító Mk48-as dízelmozdony vezetőfülkéjébe is.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között, vasárnap a vonal felső szakaszán félóránként gőzvontatású nosztalgiavonatok is indulnak a nyílt nap látogatói számára. Részletek a Gyermekvasút honlapján idekattintva olvashatók. Azok a négy-öt-hatodikos gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, idekattintva regisztrálhatnak a február 4-én szombaton induló gyermekvasutas tanfolyamra.

A budai hegyekbe kisvasutazni indulók számára újdonság, hogy gyermekvasúti napijegyek már a MÁV alkalmazásban is elérhetők. Ezek az elektronikus jegyek az érvényesség napján korlátlan számú utazásra jogosítanak a normál díjszabás szerinti vonatokon. Az applikációban felnőtt és gyermek gyermekvasúti napijegy vásárolható a belföldi jegyeknél, valamint a felnőtt, a gyermek és a családi napijegy is választható a Térségi és városi jegyek menüpontban.

Szóljon hozzá!