ZETApress

hírportál

Utazz újra Kajlával!

A téli szünet alatt ismét használhatják Kajla útlevelüket az általános iskolások a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain. Felhívjuk a figyelmet, hogy a 2022/2023-as tanévben új, világoskék útlevelet kapott minden kisiskolás, a közel háromhetes téli szünetben már ez biztosít ingyenes utazást a belföldi helyközi vonatokon és Volánbusz járatokon!

Téli kirándulásokon újra elkísér Kajla kutya. A december 22-e és január 8-a közötti téli szünetben, minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja világoskék Kajla-útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diák- vagy személyi igazolvány), korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A 2022-es év tavaszi szünetében közel 7000, a nyári szünetben több mint 124 ezer utazás történt Kajla-jegyekkel a MÁV-START és a Volánbusz járatain. Ebből közel 12 ezer KajlaBalaton24 jeggyel, amit a Balaton24 napijegy mellé is lehetett megváltani. Idén eddig közel 11 millió km-t utaztak a MÁV-Volán-járatain a kisiskolások a színes útlevelükkel. A legkedveltebb úticélok között szerepelt Szentendre, Visegrád, Vác, Tiszafüred, Esztergom, Veszprém, Eger, Miskolc, Debrecen, Szeged és természetesen a Balaton, például Siófok és Tihany.

A nagy népszerűségnek örvendő Hol vagy, Kajla?-program több mint három éve, 2019 nyarán indult. A kezdeményezés célja, hogy az általános iskolások megismerjék, és családjukkal közösen beutazzák Magyarországot. A program sok aktivitásának egyik legfontosabb eleme a Kajla útlevél, mert az ezzel rendelkező általános iskolások díjmentesen utazhatnak belföldön. Az ország szinte minden régiójába szívesen látogatnak el vonattal és busszal a gyerekek a családjukkal.

A programhoz kapcsolódóan a MÁV-START 2019-ben Kajla kutyával matricázott fel egy Traxx mozdonyt, ami 2019-es indulása óta több mint egymillió kilométert tett meg az ország főbb villamosított vasútvonalain, illetve nemzetközi forgalomban Bécstől Bukarestig.

Jegyváltási információk a téli szünetben:

December 22-e és január 8-a között minden gyermek korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain a pecsétgyűjtő világoskék Kajla-útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolványának (diák- vagy személyi igazolvány) felmutatásával. A korábbi sárga és sötétkék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak.

A díjmentes utazásra szóló Kajla vasúti regisztrációs jegyet előre meg kell váltani, melyre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy a pótjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni. A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33%-os kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla regisztrációs jegy elővételben megváltható a társaság pénztáraiban és utazáskor az autóbuszjáratok fedélzetén is. A Volánbusznál a gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető, így (országos besorolású) emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjárat igénybevétele esetén, a kiegészítő jegyet mind a gyermek, mind pedig a kísérő részére ki kell adni. A Kajla-kampánnyal kapcsolatos további információk idekattintva érhetők el.

Szóljon hozzá!