ZETApress

hírportál

Hagyd otthon a kocsid!

Közlekedés a stadionok környékén a magyar-görög focimeccs idején, amit a Népstadionban rendeznek meg november 20-án vasárnap 20:15-től: a környéken 18:30-tól 23:30-ig számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani.

A helyszín környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri, hogy a meccsre közösségi közlekedéssel érkezzenek meg. Ennek érdekében az összecsapás előtt és után a megszokottnál sűrűbben indul az M2-s és M4-s metró, valamint az 1-s villamos.

Eljutás a stadionba

A Népstadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. A stadion gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel, elsősorban az M2-s és M4-s metróval, valamint az 1-s villamossal közelítsék meg az arénát:

a belváros felől az M2-s vagy M4-s metróval a Keleti pályaudvar állomásnál leszállva, majd a Verseny utcán és a Dózsa György úton át gyalog;

az Örs vezér tere felől az M2-s metróval a Puskás Ferenc Stadion állomásnál leszállva, majd a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog;

az 1-es villamossal utazóknak a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) az Egressy út /Hungária körút megállóhelytől az Egressy úton keresztül gyalog, a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog;

a Thököly úton közlekedő autóbuszokkal a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Reiner Frigyes park megállónál leszállva, majd gyalog a Dózsa György úton át érhetők el, a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) a Stefánia út /Thököly út megállóhelytől gyalog a Stefánia úton.

Közösségi közlekedési változások 18:30-tól 23:30-ig

A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 18:30 és 23:30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen.

A 30-s autóbuszok mindkét irányban a Thököly úton közlekednek, nem érintik a Verseny utcai megállót.

A Stefánia út lezárása miatt a 75-s trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79M trolibusz vonalán.

A 77-s trolibuszok módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton járnak, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton a 75-s trolibusz végállomásán lehet felszállni.

A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-s, 195-s és 130-s buszokra a Hungária körúton a 901-s éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén lehet felszállni.

Közúti közlekedési változások 18:30-tól 23 óráig

Lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat. Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Szóljon hozzá!