ZETApress

hírportál

Megtisztított Corvin-negyed

Tiszta lett a Corvin-negyed metróállomás környéke, jövőre folytatódik a BKK közös akciója. A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat – tudatta a BKK Kommunikáció. Fotónk Nyírő Simon/BKK felvétele.

A társaság kezdeményezésére indult köztisztasági és közrendvédelmi akció idei utolsó állomása a Corvin-negyed metróállomás és környéke volt. A forgalmas budapesti közterekre irányuló, kedvező fogadtatású akciósorozat 2023-ban folytatódik.

A BKK elkötelezett amellett, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit, ezért rendszeresen kezdeményez a mindennapi alapfeladatok ellátásán felüli akciókat. Idén utolsó alkalommal a VIII. és a IX. kerület határán lévő közösségi közlekedési csomópontnál, a Corvin-negyed metróállomás és környékén szervezett közös akciót. A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió, valamint a BKV munkatársai november 9-én szerdán éjszaka, majd másnap reggel kézi és gépi erővel megtisztították a Corvin-negyed metróállomásnál lévő busz- és villamosmegállókat, illetve a metróhoz vezető aluljárót.

Jelentős szerep jutott az akcióban a BRFK-nak, amely a Készenléti Rendőrség támogatásával a főváros több forgalmas közterületén állandó, vagy rendszeresen visszatérő rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Az összehangolt akcióból kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző FÖRI, illetve a kezdeményezést segítették a VIII. és a IX. kerületi közterület-felügyelők, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is. A Corvin-negyed metróállomásnál tartott akcióban részt vett:

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,
a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság,
a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,
a Józsefvárosi Közterület-felügyelet,
a Ferencvárosi Közterület-felügyelet,
a Menhely Alapítvány,
a BKV Zrt., valamint
a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

Közös érdekünk Budapest tisztán tartása és a biztonság fenntartása!

A 2021-ben kezdődő kiemelt akciósorozat keretében ez idáig összesen 22 helyszínen szervezett köztisztasági és közrendvédelmi akciót a BKK. A kezdeményezés keretében az együttműködő felek a Boráros teret, a Déli pályaudvart, az Örs vezér terét, a Batthyány teret és Kelenföld vasútállomás környékét már kétszer megtisztították.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért a Budapesti Közművek két divíziója, az FKF és a FŐKERT, továbbá a BRFK és a FÖRI közreműködésével 2023-ban további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi.

Társaságunk arra törekszik szoros együttműködésben a partnereivel, hogy fővárosunk tisztább és élhetőbb legyen. Fontosnak tartjuk, hogy jövőre folytatódjon a közös akció, és a mindennapi alapfeladataink ellátásán felül további nagytakarításokat végezzünk el. Tisztában vagyunk vele, hogy pusztán takarítással és rendészeti eszközökkel nem lehet egyik napról a másikra jelentős változásokat elérni, hiszen a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. De hiszünk abban, hogy nem hiábavaló az akcióban résztvevők munkája, a főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása ugyanis közös érdekünk – mondta dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

A Budapest tisztaságát és biztonságát célzó BKK-kampány a köztisztasági és közrendvédelmi akción túl a kiemelt buszsávellenőrzéseket és járatellenőrzéseket is magában foglalja. A BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környezetét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további ellenőrzések is várhatók.

A köztisztasági akciót az időjárás befolyásolja, a nagynyomású vizes tisztítóeszközöket márciustól legkésőbb október-novemberig lehet használni, a közösségi közlekedési járatokat és a buszsávokat érintő kiemelt akciók ugyanakkor egész évben folyamatosak.

Szóljon hozzá!